NavMenu

Humanitarnom revijom otvorena 39. Beogradska nedelja mode

Izvor: eKapija Nedelja, 03.04.2016. 14:39
Komentari
Podeli
U hotelu "Crowne Plaza" u subotu, 2. aprila 2016. godine, otvorena je 39. Beogradska nedelja mode ("Black’n’Easy Fashion week") humanitarnom modnom revijom "Produži život. Oboji u crveno", u kojoj je svoj pečat dalo više od 20 istaknutih dizajnera.

Revija na kojoj su kreacije nosile, pored manekenki, i poznate glumice i voditeljke, posvećena je transplantaciji i doniranju organa, a okupila je i veliki broj javnih ličnosti iz mode, zdravstva i šou biznisa i politike.

Ovu reviju koja šalje poruku o humanosti osimislili su modni studio "Click" i "Hemofarm fondacija".

Crvene haljine i modele kreirali su naši poznati kreatori Igor Todorović, Tamara Radivojević, Ines Janković, Dragana Ognjenović uz podršku "BFW Dizajn kolektiva".

Sanda Savić iz "Hemofarm fondacije" rekla je ovom prilikom da divne dame iz sveta glume, muzike i televizije nošenjem kreacija zajedno sa njima šalju snažnu poruku "postanite donor" i ukazuju na značaj transplantacije, doniranja organa i prevenciju srčanih oboljenja.

Naime, statistički podaci kažu da svakog sata, od kardiovaskularnih bolesti u Srbiji umre šest osoba, da samo 10% imena na listi čekanja doživi novi organ, ali najporaznija je statistika koja govori da Srbija ima samo tri donora na milion stanovnika. Da bi svi naši sugrađani koji čekaju transplantaciju dobili novi organ, donora treba da bude 10.

- Ova humanitarna modna revija osmišljena po uzoru na filantropske akcije na "New York Fashion Week"-u. Želimo da poručimo da moda nije samo kreativnost, već i način prenošenja poruka o sebi i svojim životnim izborima - rekao je Nenad Radujević, jedan od utemeljivača Beogradske nedelje mode.

Na "Black'n'Easy Fashion Week"-u Uprava za biomedicinu i "Hemofarm Fondacija" omogućile su posetiocima revije da potpisivanjem donorskih kartica budu i pravi ambasadori poruke "Produži život. Oboji u crveno."

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.