NavMenu

Hari Poter u Beogradskoj filharmoniji - Ciklus koncerata za decu od 23. marta do 1. aprila

Izvor: eKapija Sreda, 23.03.2016. 15:22
Komentari
Podeli
Orkestar Beogradske filharmonije izvodi, u okviru ciklusa koncerata za decu, Muzičku priču o "Hariju Poteru i čarobnjakovom kamenu", koju je napisao američki kompozitor filmske muzike Džon Vilijams. Koncerti su na programu od 23. marta do 1. aprila, radnim danima od 10 i 12 časova, a kroz priču o čuvenom dečaku beogradske školarce vodiće Aleksandar Kojić, dirigent sa čarobnim štapićem, i Branislava Podrumac u ulozi naratora.

Kroz filmsku muziku koja prati poznatu priču o avanturama Harija Potera deca će upoznati instrumente koji čine jedan orkestar, kao i one neobične koji se ne koriste često. Let magične sove dočarava čelesta, instrument koji proizvodi kristalne tonove neverovatnom brzinom. Svečanu atmosferu neobične škole za veštice i čarobnjake predstavlja plemeniti zvuk horne. Izvanredne skokove i zapanjujuću hitrost magične metle kompozitor je poverio drvenim duvačkim instrumentima, kontrafagot je u "ulozi" psa, a harfa dočarava njegov dremež. Uobičajenim orkestarskim instrumentima pridružuju se i blok flaute, koje školarci već dobro poznaju.

Branislava Podrumac, zvezda opere i mjuzikala, umesto vokalnih sposobnosti ovom prilikom će prikazati autentično glumačko umeće u dočaravanju avantura i čarolija Harija Potera. Klinci će imati prilike da vide orkestar u punom sastavu u izvođenju zahtevne partiture Džona Vilijamsa, kreatora kultne filmske muzike, kao što su "Ratovi zvezda", "E.T. – vanzemaljac", "Supermen", "Indijana Džons", itd.

U nameri da neguje svoju koncertnu publiku još od najranijeg uzrasta, Beogradska filharmonija dva puta godišnje organizuje koncerte za decu, koji su veoma traženi i popularni. Dečji programi sadrže elemente pravog simfonijskog koncerta, sa velikim orkestrom na sceni, dirigentom i standardnim simfonijskim programom. Poseta ovim koncertima organizovana je preko škola.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.