NavMenu

Izolacioni materijal iz Kragujevca osvaja svet - Kompanija "Becchis Osiride" četvorostruko povećala izvoz

Izvor: eKapija Sreda, 03.02.2016. 15:51
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com)Ilustracija
U pogonima nekadašnje "Azme" u Kragujevcu, od 2011. godine uspešno posluje jedan od "Fiat"-ovih komponentaša firma "Becchis Osiride" koja ima sedište u Torinu.

Reč je o firmi koja je privatizovala kragujevačku "Azmu" i sada je njen stopostotni vlasnik. Proizvodni program čini najvećim delom zvučna izolacija za automobilsku industriju. Sa oko 150 zaposlenih, firma "Becchis Osiride" izvozi svoj proizvodni program u Poljsku, Tursku, Brazil i Italiju gde su smeštene "Fiat"-ove fabrike. Takođe jedan od poslovnih partnera im je i "Suzuki". U prošloj godini firma beleži četvorostruko povećanje izvoza, što iznosi oko 3 mil EUR.

Bio je to jedan od povoda posete predstavnika lokalne samouprave Kragujevca, zamenika gradonačelnika Nebojše Zdravkovića i Dalibora Jekića, člana Gradskog veća za privredu, ovoj firmi.

Prema rečima direktora firme "Becchis Osiride", Velimira Stamenića, dugoročni planovi firme vezani su za povećanje obima proizvodnje, proširivanje proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta, što u mnogome zavisi i od toga da li će se u kragujevačkoj fabrici proizvoditi novi model. Problemi sa kojima se susreću u svom poslovanju su neusklađenost carinskih procedura, sporost administracije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.