NavMenu

Fruškogorska voda "Jazak" kreće u osvajanje srpskog tržišta

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.10.2007. 17:05
Komentari
Podeli

Gordana DžingurskiGordana Džingurski

Pogon za proizvodnju pijaće vode "Jazak", koji posluje u okviru NIS Naftagas, planira da u 2008. godini krene u osvajanje celokupnog srpskog tržišta. Ovaj pogon, koji posluje od avgusta 2005. godine, prema rečima Gordane Džingurski, stručnog saradnika za marketing i plasman, u prvoj godini poslovanja bio je skoncentrisan na plasman vode isključivo zaposlenima u NIS Naftagas, a od početka 2007. zadovoljava potrebe za vodom i celog NIS-a.

- Mi u okviru Naftne industrije Srbije imamo velike potrošače, a tokom 2007. godine počeli smo da plasiramo našu vodu i diskontima pića, restoranima i kafićima na teritoriji Vojvodine, čime smo i ostvarili plan, koji smo zacrtali kada smo krenuli sa proizvodnjom. Dobro smo pozicionirani i u Makedoniji, ali planiramo da tokom 2008. godine krenemo u "žešću" akciju, kako bismo se, osim Vojvodine, dobro pozicionirali i na ostatku srpskog tržišta, prevashodno u Beogradu - objašnjava Gordana Džingurski.

Fruškogorska voda "Jazak" se, objašnjava Gordana Džingurski, nalazi pored manastira "Jazak", na dubini od 128 m, a ispitivanja su pokazala da preventivno deluje kod kardiovaskularnih oboljenja.

- Fruškogorska voda "Jazak" je prirodna izvorska voda sa niskim sadržajem natrijuma, što povoljno utiče na sniženje krvnog pritiska. Poseban kvalitet joj daje odnos kalcijuma i magnezijuma, koji je 2 prema 1 - objasnila je Džingurski i dodala da Pogon za proizvodnju pijaće vode "Jazak" za sada koristi samo 20% svojih kapaciteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.