NavMenu

Otvoren stečajni postupak za preduzeće "Metal" u Ćupriji

Izvor: Tanjug Utorak, 17.11.2015. 15:00
Komentari
Podeli

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečajni postupak za preduzeće "Metal" u Ćupriji, iz sastava koncerna "Maksim" iz Celja, a za stečajnog upravnika imenovao je Dragana Simionovića.

Stečajni postupak je pokrenut na zahtev kompanije "Maksim" BG, zbog trajne nesposobnosti plaćanja stečajnog dužnika, rečeno je danas Tanjugu telefonom iz Privrednog suda.

Sud je pozvao poverioce da u roku od dva meseca prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja,a pozvao je i sve dužnike da ispune svoje obaveze.

Preduzeće "Metal" za proizvodnju čeličnih konstrukcija i za toplo cinkovanje, otvoreno je u Ćupriji 1982. godine. Kompanija je bila poznata u celoj Jugoslaviji, a kasnije se uglavnom bavila proizvodnjom čeličnih dalekovodnih stubova i zapošljavala je 400 radnika.


Posle 12 godina krize, koncern "Maksim Celje" otkupio je "Metal AD",a u proizvodnji je ostalo 102 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura

Gorica i Goran Jovanović, vlasnici jedne od čuvenih rogljevačkih pimnica - Sve prolazi, samo vino ostaje! (FOTO)

Da svako loše vreme iznedri posle i neko dobro, primer je i života i rada Gorice i Gorana Jovanovića iz Rogljeva, danas vlasnika domaćinstva Jovanović i jedne od čuvenih rogljevačkih pimnica u koje danas, prema njihovom kazivanju, dolaze gosti od Kine do Brazila i svake godine ih je sve više, sa raznih strana sveta, a i redovno im se stari gosti vraćaju. A pre samo dve decenije, Goran je bio zaposlen u fabrici u kojoj se zarade ili

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.