NavMenu

Piroćanci dobili jedan od najmodernijih bazena na Balkanu - Vrednost investicije 4 mil EUR

Izvor: Južne vesti Utorak, 10.11.2015. 13:28
Komentari
Podeli
(Foto: Snapper 68/shutterstock.com)
Novi zatvoreni bazen u Pirotu, izgrađen sredstvima lokalne samouprave i države, biće svečano otvoren 19. novembra, kada će primiti i prve kupače. Ovaj objekat, po rečima Branislava Kostića, direktora Direkcije za izgradnju, najveći je i najmoderniji u ovom delu Balkana i prostire se na površini od 8.000 m2.

- Na svečano otvaranje pozvali smo i premijera Srbije, kao i predstavnike resornih ministarstava, ali još uvek nemamo informacije ko će i da li će prisustvovati otvaranju novog bazena. Najbitnije je da smo završili radove, sanirali sve ono što nije bilo dobro urađeno, pa će sada Piroćanci dobiti na poklon moderan i funkcionalan bazen - rekao je Kostić.

Sama konstrukcija bazena nalazi se na betonskim stubovima i odignuta je 3,6 metra od kote poda tehničke etaže. Školjka bazena je napravljena od prohromskih limova, sistema koji je najsavremeniji na svetu. U prizemlju bazena nalaze se prostorije za održavanje i upravljanje, prostorije za hitnu pomoć, redare, press sala, kao i spa centar, teretana i đakuzi.

Oko bazena su uređene i travnate površine, ali i veliki parking prostor. Postavljeni su i solarni paneli, a kako dodaje Kostić, korišćenje energije na ovakav način doneće značajnu uštedu i investicija će, kako kaže, biti isplaćena za najviše 10 godina.

Vrednost izgradnje zatvorenog bazena iznosila je preko 4 mil EUR, a izgradnju su finansirali Opština Pirot i Republika Srbija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.