NavMenu

Slovenačka "Krka" otvorila novi pogon - Investicija vredna 200 mil EUR

Izvor: seebiz.eu Četvrtak, 05.11.2015. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: EM Karuna/shutterstock.com)
Slovenačka farmaceutska kompanija "Krka" otvorila je pogon za proizvodnju čvrstih formi "Notol 2" sa godišnjim kapacitetom od 4,5 milijardi gotovih proizvoda. Investicija je vredna 200 mil EUR, a novi pogon nalazi se u okviru "Krkine" glavne fabrike u Novom Mestu.

"Krka Grupa" je u poslednjih deset godina za investicije izdvojila više od 1,2 mlrd EUR. Od toga 174 mil EUR 2014. godine, a 165 mil EUR ove godine. U kompaniji se takođe radi na 20 investicionih projekata, kojima će proizvodne kapacitete u narednim godinama ojačati za više od trećine.

Godišnji obim proizvodnje će tako povećati sa gotovo 13 milijardi tableta i kapsula na više od od 17 milijardi gotovih jedinica.

"Krka" će iduće godine završiti svoju investiciju u Rusiji, a u Novom Mestu će u naredne dve godine izgraditi četvrti razvojni i kontrolni centar na 18.000 m2 vredan 53 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Građevina

Država prodaje građevinsko zemljište u Kuli, Prijepolju, Novoj Crnji, Stalaću i Staroj Pazovi

Direkcija za imovinu Republike Srbije oglasila je prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije radi izgradnje, putem prikupljanja pisanih ponuda. Na prodaju je ponuđeno šest parcela u Kuli, dve u Stalaću i po jedna u Novoj Crnji, Prijepolju i Staroj Pazovi. Ponude se dostavljaju na pisarnicu Republičke direkcije za imovinu do 17. juna, a detaljnije pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.