NavMenu

Turski tekstilci žele direktnu saradnju sa Srbijom

Izvor: eKapija Petak, 23.10.2015. 10:07
Komentari
Podeli
(Foto: Nevena Cukućan)
Privrednici Gaziantepa predstavili su u četvrtak, 22. oktobra 2015. godine, u Privrednoj komori Beograda potencijale ovog grada na jugoistoku Turske i upoznali se sa investicionom ponudom Beograda i Srbije. Posetu je organizovala Asocijacija turskih privrednika u Srbiji SITA, koja već šest godina, u saradnji sa beogradskom Komorom, organizuje poslovne forume srpskih i turskih privrednika.

- Želimo da uspostavimo saradnju sa srpskim partnerima i zato smo došli direktno u Beograd umesto da idemo preko Istanbula - izjavio je vođa privredne delegacije turskog grada Gaziantepa, Mehmet Haskaja, saopšteno je na sajtu Privredne komore Beograda.

Haskaja, koji je predsednik Udruženja proizvođača tekstila u Privrednoj komori Turske i vlasnik kompanije u toj oblasti, rekao je da je Gaziantep šesti po veličini industriijski grad u Turskoj i centar tekstilne industrije.
On je istakao da ceo svet dolazi u Tursku, a Turska dolazi u Gaziantep da pazari ćilime, odeću i konfekciju, i naveo da se oko 50% turske konfekcije i tkanina proizvodi baš u ovom gradu.

Izvršni direktor Privredne komore Beograda, Svetozar Krstić, pozvao je turske privrednike da investiraju u Srbiji podsećajući na pogodnosti koje im se nude, kao i na dobru investicionu poziciju Srbije na Balkanu.

Sličan poziv uputio je i predsednik Upravnog odbora asocijacije SITA Omer Šimšek koji je ocenio da Srbija i Beograd imaju velike privredne i investicione potencijale. Turska, koja je geografski blizu Srbije još ne može u dovoljnoj meri da shvati potencijale koje Srbija ima za inostrane investitore. Srbija sarađuje i ima najbolje privredne veze sa Evropskom unijom, Ruskom Federacijom i celim regionom jugoistočne Evrope, a to je potencijalno tržište od pola miliona stanovnika, podsetio je Šimšek.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.