NavMenu

Privatni kapital kao podrška ulaganjima - Održan osmi godišnji Private Equity i M&A forum za region jugoistočne Evrope

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.09.2015. 14:34
Komentari
Podeli

Osmi godišnji Private Equity(privatni kapital) i M&A (pripajanjai akvizicije) forum održan je danas u Beogradu, u hotelu "Metropol Palace". Organizator foruma "EEL Events" može da se pohvali najvišim brojem učesnika do sada, gotovo 140 registrovanih iz čitave Evrope (Poljska, Češka Republika, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Francuska i zemlje Balkana).

Kao jedan od glavnih partnera događaja, udruženje SPEA (Srpska private equity asocijacija) organizovalo je VIP doručak, gde su gosti su imali priliku da čuju Andreja Babačea (Andrej Babache), specijalnog gosta iz investicione grupe "Mid Europa Partners", kao i govor dobrodošlice predsednika asocijacije SPEA Dejvida Šoha (David Schoch) koji je nakon doručka iotvorio osmi godišnji Private Equity i M&A forum pozdravivši dolazak velikih investicionih fondova kao što su "Mid Europa" i KKR na tržište.

Patriša Genon (Patricia Gannon), osnivač i članica izvršnog odbora asocijacije SPEA, prisetila se kako je tržište izgledalo pre pet godina kada je ovo udruženje tek osnovano sa ciljem podizanja svesti o investicionom modelu privatnog kapitala. Kako sumnoge mogućnosti za investiranje u Centralnoj Evropi ostvarene, fondovi sada traže novi potencijal na južnom delu kontinenta, a SPEA je tu da im pruži informacije o tržištu iz prve ruke.

Andrej Babache i David SchochAndrej Babache i David Schoch

- Osmi "Private Equity i M&A forum" bio je odlična mogućnost da se čuju najnovije vesti o investiranju putem privatnog kapitala u regionu. Panel diskusije su bile žive i energične, a pozvani stručnjaci izuzetni.Ovaj godišnji forum predstavlja sjajnu priliku za sve nas da razgovaramo o tržištu i proširimo svoju svest o investicionim aktivnostima u Srbiji, ali i celoj Jugoistočnoj Evropi - kaže Urs Indermule (Urs Indermuhle), partner u sektoru za podršku pri poslovnim transakcijama kompanije EY i član odbora udruženja SPEA.

Na forumu je održano nekoliko panel diskusija o značajnim sektorima za investiranje kao što su telekomunikacije, zdravstvena nega i energetika, a kao govornici na forumu učestvovali su i predstavnici konsultantskih kuća, banaka, advokatskih kancelarija i kompanija poput "Dentons", "Karanović & Nikolić", EY, EBRD, "Mid Europa Partners", "Enterprise Investors", Raiffeisen Centrobank, Hypo-Alpe Adria, "Blue Sea Capital" i mnogi drugi.

Ove teme i govornici inspirisali su goste na aktivno učešće u raspravama. Održana je i važna debata na temu "Investiranje putem privatnog kapitala u Jugoistočnoj Evropi: Šta nosi budućnost?" na kojoj su važne zaključke doneli Urs Indermule (Urs Indermuhle) kao moderator (EY Srbija), Gavin Rajan (Gavin Ryan, Banca Transilvania), Bil Fokner-Korbet (Bill Fawkner-Corbett, CEE Equity Partners) i Rastko Petaković ("Karanović & Nikolić"). Forum su podržali sponzori TLA, EY, EOS, "Dentons", "Karanović&Nikolić" i "Eurofast".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.