NavMenu

Jabuka "gala" putuje u Rusiju

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 21.09.2015. 13:03
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Berba rane sorte jabuka "gala" na površini od 20 ha, na plantaži "Ćirić agro MĐŽ" u Titelu, upravo je završena, a prema rečima inženjera voćarstva i vinogradarstva Đorđa Nedeljkovića, trajala je tri nedelje i zadovoljni su prinosom, kvalitetom, a i cenom.

– Više od 1.000 tona kvalitetnih jabuka biće isporučeno u Rusiju, našim vernim kupcima – kaže Nedeljković i dodaje da je počela berba zlatnog delišesa - žute i jonagold, kao i crvenog delišesa na 50 hektara, koje su takođe dobro rodile i veoma su kvalitetne.
– Ako vremenski uslovi dozvole i ne bude padavina, nadam se da ćemo uz angažovanje i do 400 sezonskih radnika i taj posao okončati do kraja septembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.