NavMenu

"ContiTech Fluid Srbija" dobio bez naknade zemljište u Subotici za gradnju novog pogona

Izvor: RTV Ponedeljak, 07.09.2015. 15:50
Komentari
Podeli
Odlukom Skupštine grada, kompaniji "ContiTech Fluid Srbija" dodeljeno je, bez naknade, zemljište za izgradnju novog objekta u Privrednoj zoni "Mali Bajmok".

Uz podršku Vlade Srbije i grada, "ContiTech Fluid Srbija" namerava da stekne pravo vlasništva nad 2,5 hektara građevinskog zemljišta na kome, u drugoj fazi, gradi novi proizvodni pogon površine od preko 12.000 kvadratnih metara.

Prema rečima Živka Topalovića, direktora "ContiTech Fluid Srbija", ova nemačka korporacija odlučila se za novu investiciju u Suboticu zbog zahvaljujući dosadašnjim uspesima subotičke fabrike na svetskom tržištu automobila.

Prema elaboratu, koji je izradilo JP "Privredno-tehnološki parkovi", po osnovu realizacije ove investicije, iznos procenjene tržišne vrednosti zemljišta za otuđenje manji je od očekivanog uvećanja javnih prihoda budžeta Grada u periodu od 5 godina.

- Ovaj elaborat je pokazao da Subotica ima interes da ustupi zemljište bez naknade. Jer, javni prihodni koje ćemo mi generisati u narednih pet godina uveliko prevazilaze vrednost tog zemljišta. Treba naglasiti da je vrednost u drugu fazu investicija 17 mil EUR, a da će u "ContiTech Fluid Srbija" biti zaposleno dodatnih 500 ljudi - kaže Nebojša Daraboš, član Gradskog veća Subotice zadužen za privredu.

Plan kompanije je da sukcesivno, do 2018. godine, uposli još 500 radnika, i tako obezbedi ukupno 1.150 radnih mesta. Pretpostavlja se da će "ContiTech Fluid Srbija", u periodu od pet godina, ostvariti neto zaradu u iznosu od 7,5 mil EUR.

- Mi zaista imamo sve veću potražnju za novom radnom snagom. To je jako dobro za grad. Jer, svako novo radno mesto odražava se i na budžet grada, a uz to se povećava potrošnja, a i kvalitet života - kaže Ljuben Hristov i ilustruje to podatkom da je broj nezaposlenih u Subotici, prema evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, smanjen ispod 10.000.

Kompanija "ContiTech Fluid Srbija" u Subotici posluje od 2011. godine, kada je, uz investiciju od 11 miliona evra, zaposlila 650 radnika. Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji, potpisao je u julu s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju, što će omogućiti novu investiciju od 17 mil EUR i zapošljavanje još 500 radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.