NavMenu

Dve generacije legendarnih "citroen" modela - Održan prvi "Citroen Fest Novi Sad"

Izvor: eKapija Sreda, 24.06.2015. 19:48
Komentari
Podeli
Ovog proleća, u kompaniji "Tago Car", održan je prvi "Citroen Fest Novi Sad", skup na kojem su se sastale dve generacije legendarnog "citroen" brenda – aktuelni novi modeli brenda i legendarni "citroen" modeli (pripadnici tzv. Oldtajmer segmenta).

U ime kompanije "Gota Car Group", na čijem čelu je generalni direktor gospođa Sanja Blečić, i "Tago Car"-a (članice "Gota Car Grupe" - ovlašćenog prodavca i servisera "citroen" vozila na teritoriji Vojvodine) i u ime kompanije "Avtonova KAB" (generalnog uvoznika, distributera, prodavca i servisera "citroen" vozila u Srbiji) zahvaljujemo se klubovima ljubitelja brenda "citroen" (Citroen Klub Vojvodina, Citroen Klub Srbija i Citroen Forum Srbija) što su podržali organizaciju pomenutog skupa, i što je upravo ovajskup bio mesto gde smo ozvaničili saradnju naših organizacija.

U dobrom raspoloženju i prijateljskoj atmosferi, družili smo se na brodu "Zeppelin" u Novom Sadu uz svima nama zajednički imenitelj, a to je brend "citroen". Skup je posetilo 60 gostiju, a ukupno je bilo izloženo 20 vozila.
Bilo je tu pripadnika novije generacije "citroen" vozila ("xsara", "xantia", "picasso", C3, C4, C5 i C6) kao i pripadnika starije generacije ("dyane", GS, CX, BX, XM).

"Citroen" je brend koji je prisutan na našim prostorima decenijama. U doba SFRJ, "citroen" je bio, tako reći, domaći brend automobila, sa fabrikom i proizvodnim pogonom smeštenim u Kopru. Citroën je u to vreme bio veoma česta pojava na putevima širom Jugoslavije, i to je trend koji je ostao i danas. Ljubav koja je prema "Citroenu" nastala na našim prostorima davnih 60-ih i 70-ih godina prošlog veka preneta je sa kolena na koleno i možemo reći da su popularizacji ovog brenda kod nas najviše doprineli zadovoljni vlasnici i ljubitelji "citroenovih" vozila.
U znak početka saradnje sa "citroen" klubovima u Srbiji, kompanija "Tago Car". (članica "Gota Car Grupe") obezbedila je posebne pogodnosti i popuste za članove "Citroen Kluba Vojvodina", "Citroen Kluba Srbija" i "Citroen Foruma Srbija".
Takođe, na "Citroen Festu Novi Sad"organizovan je i Izbor zanajlepšeg oldtajmera "Citroen Festa Novi Sad".

Pobedničko vozilo bila je "citroen dyane", proizvedena 1980. godine u fabrici CIMOS u Kopru. Kao nagradu, vlasnik pobedničkog vozila dobio je "citroen C4 cactus" kao test vozilo na 24 sata.

Kao rezultat skupa, dobili smo prijateljski poziv da učestvujemo na dva međunarodna susreta: XXI Međunarodni susret starovremenskih vozila u organizaciji YU AMK Veteran iz Novog Sada kao i na susretu "citroen" vozila u Vinkovcima u septembru. Pozive smo prihvatili i u nekom od narednih brojeva prenećemo vam utiske sa pomenutih skupova.

Tekst: Danijel Kadarjan


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.