NavMenu

Miodrag Kostić podelio svoj recept za uspeh sa polaznicima programa "AmChamps"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 01.06.2015. 12:02
Komentari
Podeli
Miodrag Kostić sa polaznicima programa "AmChamps"Miodrag Kostić sa polaznicima programa "AmChamps"
Polaznici druge generacije obrazovnog programa "AmChamps – Mladi lideri promena" Američke privredne komore (AmCham) u Srbiji u petak (29. maja 2015. godine) na Kopaoniku imali su priliku da iz prve ruke od predsednika "MK Grupe", Miodraga Kostića, čuju iskustva i savete koji budućim liderima mogu biti od pomoći na putu ka poslovnim uspesima, saopštio je AmCham.

- Ne postoji problem koji ne može da se reši. Najvažnije je da na vreme predvidite i prepoznate problem. Samo na taj način pravovremeno možete da dođete do adekvatnog rešenja - poručio je okupljenima Miodrag Kostić, predsednik "MK Grupe".

Prema Kostićevim rečima, jedan od najvrednijih saveta za mlade koji tek ulaze u poslovni svet je da uvek budu svesni da su i neuspesi sastavni deo poslovnog života, ali da je najvažnije da broj uspeha bude veći.

- Ako me pitate da li postoje neka pravila, rekao bih da ona pokazuju da vizionari nisu najbolji u operativnim poslovima, a smatram da je važno da imaju operativnog iskustva. Takođe, ključno je da su posvećeni svom poslu i donekle skromni - dodao je osnivač i predsednik "MK Grupe", jedne od kompanija članica Američke privredne komore.

Edukativni program "AmChamps – Mladi lideri promena", namenjen je najboljim studentima Univerziteta u Beogradu i uspešnim mladim menadžerima iz kompanija članica AmCham-a kojima se kroz jednogodišnji program pruža prilika da steknu praktična znanja i veštine koje će im pomoći da odgovore na zahteve modernog tržišta rada i omoguće da uspešno započnu građenje karijere. Cilj programa je da se kroz razvoj potencijala i sticanje praktičnih iskustava, mladi stručnjaci osposobe da preuzmu liderske pozicije u svojim oblastima i doprinesu napretku celokupnog društva i privrede.

Obrazovni program AmCham-a drugu godinu za redom, pored podrške mladim talentima i pružanja neophodnih znanja i veština za uspešno snalaženje u današnjem poslovnom okruženju, omogućava polaznicima da na osnovu rezultata pokazanih tokom trajanja programa dobiju priliku da obavljaju stručnu praksu u nekoj od prestižnih međunarodnih kompanija, članica AmCham-a u Srbiji, kao i stipendiju za MBA studije na poznatoj školi "Cotrugli Business School", navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.