NavMenu

Mirabank počinje da posluje u Srbiji do kraja 2015.

Izvor: Beta Ponedeljak, 11.05.2015. 16:14
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Bezarević)
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da bi u toku godine u Srbiji trebalo da počne da posluje banka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mirabank, koja planira ulaganje od 300 mil EUR.

- To će pomoći privrednicima iz UAE da budu još bliži sa Srbijom, da se poslovni odnosi bolje razvijaju i da transferi sredstava budu lakši - kazao je Sertić na otvaranju drugog Poslovnog foruma Srbije i UAE u Privrednoj komori Srbije.

Narodna banka Srbije (NBS) dobila je u martu prošle godine zahtev iz UAE za osnivanje banke u Srbiji sa ulogom vrednim 300 mil EUR, da bi polovinom decembra izdala dozvolu za rad Mirabanci.

Po podacima NBS, to je prva grinfild investicija u bankarskom sektoru Srbije od 2008. godine.

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković kazala je početkom ove godine da se Mirabank u prve dve ili tri godine neće baviti poslovima sa stanovništvom, kao i da ta banka ima plan da uloži pet milijardi dolara u poslovanje u Srbiju.


Banka je u vlasništvu međunarodne "Royal grupe", čije je sedište u Abu Dabiju.

"Royal grupa" je jedna od najvećih kompanija i investicionih holdinga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prisutna u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, a poslove ima u sektorima finansija, proizvodnje, nepokretnosti, ugostiteljstva, obrazovanja, zdravstvene zaštite, tehnologije i medija.

Čini je oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća i zapošljava preko 15.000 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.