NavMenu

Priznanje za primenu novih rešenja - Kompanije EPS i NIS dobile godišnje SAP nagrade za kvalitet implementacije projekata

Izvor: eKapija Utorak, 10.03.2015. 18:45
Komentari
Podeli

Kompanija SAP nedavno je šestu godinu za redom, proglasila pobednike takmičenja SAP "Quality Awards 2014" za region Centralne i Istočne Evrope.

Pitali smo neke od učesnika, šta za njih znače ova priznanja.

Vojislav Genić, direktor kompanija SAP za region Jugoistočne Evrope, rekao je da ove godine program SAP "Quality Awards" predstavlja nova pravila kada govorimo o kvalitetu u implementaciji projekata koji se odnose na novo poslovno okruženje i potrebe sve zahtevnijeg poslovanja. U eri digitalne transformacije, poslovanje takođe prolazi kroz ogromnu transformaciju, a sve sa ciljem da se postigne konkurentska prednost na tržištu.

- Ponosni smo da možemo da objavimo da su na ovogodišnjem takmičenju dve nagrade dodeljene kompanijama iz Srbije: "Elektroprivredi Srbije" i kompaniji NIS. "Elektroprivreda Srbije" (EPS) dobila je nagradu za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja čime je stekla pravo da projekat uđe u finalni izbor za projekat godine na EMEA regionu (Evropa, Srednji istok i Afrika), ovaj projekat ujedno je prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Od izuzetnog je značaja da je kompanija NIS dobila je srebrnu nagradu u kategoriji transformacija poslovanja (Business Transformation) za CRM7 - rekao je Vojislav Genić, direktor kompanija SAP za region Jugoistočne Evrope.

- SAP nagrada za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja dobijena je u konkurenciji velikih evropskih kompanija i izuzetno je priznanje za "Elektroprivredu Srbije". Posebno je značajno što je naš projekat bio i prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Uvođenje jedinstvenog poslovnog informacionog sistema u EPS-u omogućiće efikasno i efektivno upravljanje, kontrolu i standardizaciju poslovnih procesa, i biće platforma za procese deregulacije i transformacije EPS-a u budućnosti. Posvećenost projektnog tima zajedno sa podrškom menadžmenta i partnera opravdala je očekivanja i dala rezultate, što je potvrda da je EPS na uspešnom putu transformacije ka uspešnoj i efikasnoj energetskoj kompaniji. Nagrada je ujedno i podstrek za druge SAP projekte koji su u toku ili su u planu i sa kojima će EPS sigurno konkurisati za nagrade u narednim takmičenjima - rekao je Velimir Šoškić, direktor Direkcije EPS za informaciono-komunikacione tehnologije i rukovodilac projekta.

- Dobijanjem ove prestižne nagrade, u kategoriji "Biznis transformacija" za region Centralne i Istočne Evrope, potvrda je da NIS prati svetske trendove, kvalitetno i uspešno primenjuje savremena rešenja i tehnologije. Kompanija je u periodu od marta 2013. do septembra 2014. godine po svim definisanim parametrima uspešno implementirala SAP CRM tehničko rešenje koje je pre svega znatno unapredilo upravljanje odnosa kompanije sa klijentima. Ujedno objedinjavanjem poslovnih procesa prodaje , marketinga i korisničkog servisa automatizovala i poboljšala procese planiranja . Uvođenjem CRM sistema ovako velikog obima, integrisanog u postojeća IT rešenja i arhitekturu, NIS je još jednom pokazao da je lider u pogledu IT inovacija u regionu - izjavila je Snežana Đurović, rukovodilac projekta Implementacije CRM-a u NIS-u.

Pored dve nagrađene kompanije iz Srbije, nagrađene su i kompanije iz Bugarske, Poljske i Češke, u kategorijama: Business Transformation, HANA Innovation, Mobility Innovation i Rapid Delivery.

Cilj priznanja SAP "Quality Awards" je da prikaže implementacije, koje su izvanredne od procesa planiranja, do procesa izvršenja SAP projekta i da se pokaže značajna vrednost ovog projekta za samu kompaniju. Nagrađeni projekti su odabrani od strane žirija koji čine eksperti iz drugih kompanija, kao i iz kompanije SAP. Ove prestižne nagrade se dodeljuju korisnicima kod kojih se prepozna želja za kvalitetom gde su rizik i upravljanje kvalitetom utemeljeni principi uspešne primene.

Visokokvalitetne implementacije kreiraju izvrsne uslove za brz povraćaj investirangog i mogućnost za ostvarivanje benefita u poslovanju. Kompanije koje su osvojile Zlatne nagrade za izvrsnost u inovativnim kategorijama automatski se kvalifikuju za "SAP Quality Award EMEA/MEE" i ovi rezultati će biti predstavljeni tokom ceremonije dodele nagrda koja će se održati u Walldorf-u 28.aprila 2015.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.