NavMenu

"Opel" predstavio nove modele - U vozilima uskoro dostupna 4G konekcija i daljinska kontrola

Izvor: eKapija Utorak, 03.03.2015. 12:12
Komentari
Podeli
Corsa OPC i KARL (Foto: Opel)Corsa OPC i KARL
Šef "Opel Group" dr Karl-Tomas Nojman (Karl-Thomas Neumann), otvorio je štand proizvođača iz Riselshajma sa svetskim premijerama u vidu novog malog modela "Karl" i sportskog modela "Corsa OPC", moćne verzije pete generacije "Opelovog" bestselera.

- "Opel KARL" je savršen automobil za cenovno osvešćene kupce, koji žele da sjedine svakodnevnu upotrebljivost sa komforom i modernim tehnologijama. Kupci će biti u mogućnosti da kupe atraktivan automobil sa petoro vrata sa početnom cenom od 9.500 EUR u Nemačkoj. Naši nemački diler su već primili 15.000 porudžbina, mada se "Karl" neće naći u prodajnim salonima do juna - rekao je dr Nojman na "Opelovoj" pres konferenciji u Ženevi.

- Naša nova generacija "Corse" je stigla na tržište pre samo nekoliko sedmica i već smo prodali preko 130.000 primeraka. Sada stavljamo "šlag na tortu" sa novom "Corsom OPC": ona je visokoperformantni automobil za vozače entuzijaste, koji su u potrazi za strašću i uzbuđenjem, i to po veoma povoljnoj ceni koja startuje tek nešto iznad 24.000 EUR. Sa "Karlom", "Adamom" i novom "Corsom", imamo "najjaču" ponudu malih automobila u istoriji i najmlađiji portfolio na tržištu - rekao je on.

Potpuno novi "Karl" je punopravni "Opel" sa prostorom za do pet putnika i u isto vreme mogućnošću stavljanja dve gajbe u prtljažnik, i to za osnovnu cenu od samo 9.500 evra (u Nemačkoj). Da bi bio komforniji i bezbedniji, 3,68 m dug automobil sa petoro vrata može takođe biti opremljen visokokvalitetnim sistemima asistencije, koji su do sada bili rezervisani za značajno više automobilske klase. Tu je uključen poznati "Opel Eye" sistem prednje kamere sa integrisanim sistemom upozoravanja izlaska iz vozne trake, elektro servo asistencija sa "City Mode" režimom, asistencija pri parkiranju i automatski tempomat sa limiterom brzine.

Nova "Corsa OPC", koja je razvijena na legendarnoj "Nürburgring Nordschleife" stazi je sada dostupna za samo 24.395 EUR. 152 kW/207 ks samo čekaju da budu oslobođene. 1,6 litarski turbo motor isporučuje maksimalni obrtni moment od 280 Nm sa "overboost" funkcijom. Šestostepeni manuelni menjač sa skraćenim prenosnim odnosima šalje OPC snagu na prednje točkove. Ovako opremljen, "Opelov" novi mali aleta obavlja sprint do "stotke" za manje od sedam sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 230 km/h. I pored ovih impresivnih performansi, potrošnja goriva ostaje na niskom nivou od 7,5 l u kombinovanom ciklusu. Inovativna tehnologija amortizera sa selektivnom frekvencijom (FSD) neprimetno spaja beskompromisne sportske atribute sa visokim nivoom komfora.

Evropska premijera "Opel OnStar" - Početak zakazan za avgust na 13 tržišta

(Foto: Opel)
"Opel" je preduzeo sledeći korak napred kada je reč o automobilskoj konektivnosti uvođenjem sistema "Opel OnStar". "OnStar" je već sada vodeći globalni provajder u oblasti povezanosti u domenu bezbednosti, bezbednosnih rešenja, mobilnih servisa i napredne informacione tehnologije u automobilskoj industriji. "Opel" će sistem uvesti na evropsko tržište u 2015. Počev od avgusta "Opel Onstar" će naći primenu unutar "Opelovih" putničkih vozila. Premijernih 13 evropskih tržišta čine: Austrija, Belgija, Francuska, Nemačka, Irska, Italija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Portugal, Španija, Švajcarska i Velika Britanija, dok će dodatna tržišta uslediti naknadno. Danas, "OnStar" povezuje oko sedam miliona korisnika u SAD, Kanadi, Kini i Meksiku, i nudi mogućnosti poput 4G LTE konekcije koja automobil pretvara u moćni, mobilni, Wi-Fi izvor. Dodatno, on nudi automatsku konekciju sa servisima u hitnim slučajevima i daljinsku kontrolu putem pametnih mobilnih telefona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.