NavMenu

Za zdravlje pacijanata i medicinskog osoblja - "Visaris" proizvodi digitalni rendgen koji značajno smanjuje zračenje

Izvor: eKapija Utorak, 15.05.2007. 12:48
Komentari
Podeli

Firma "Visaris" je za samo četiri godine postojanja uspela da razvije i proizvede digitalni rendgen uređaj koji značajno smanjuje zračenje pacijenata i osoblja. Ovaj uređaj omogućava kvalitetan digitalni snimak na ekranu računara za samo 4 sekunde.

Prema rečima Sandre Bunić - Obrić, Regionalnog direktora prodaje, "Visaris" je ponosan što je uspeo da proizvede u Srbiji ovakav uređaj visoke tehnologije, koji je prikazan i na nedavno završenoj izložbi "InterMEDICA&InterDENTAL".

- Naš digitalni rendgen predstavlja tehnološko rešenje, koje omogućava modernizaciju rada radioloških službi i rendgen odeljenja i prelazak sa klasičnog rendgen filma na daleko kvalitetniji digitalni snimak - naglašava Sandra Bunić - Obrić.

Ona kaže da je taj rendgen, koji je instaliran u nekoliko naših eminentnih medicinskih institucija, njihov najznačajniji proizvod, ali, "Visaris" se bavi i informacionim sistemima, izradom elektronskih bolničkih kartona, kao i digitalizacijom postojećih radioloških analognih uređaja

Prema rečima Sandre Bunić - Obrić, Švajcarska je otkupila već dva sistema za digitalizaciju, a plan firme je da svoje proizvode plasira i na evropsko tržište, jer se ni Evropa ne može pohvaliti velikim brojem ovakvih uređaja.

Zbog ovakvih ambicija, poslovanje "Visarisa" je u skladu sa usvojenim sistemima upravljanja kvalitetom, sertifikovanim prema međunarnodnim standardima ISO9001 (General Quality Management Systems), ISO13485 (Quality Management Systems for Medical Devices), Directive 93/42/EEC (EU Council Directives and Product Quality Standards).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.