NavMenu

Naplata parkiranja i oko Ade Ciganlije?

Izvor: Novosti Četvrtak, 13.11.2014. 14:28
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Beograđani koji su navikli da se prilikom posete Adi Ciganliji besplatno parkiraju na desnoj, makiškoj strani Savskog jezera, mogli bi da budu neprijatno iznenađeni ako Sekretarijat za saobraćaj usvoji podneti predlog o formiranju parking-zona i krene sa naplatom za ostavljena vozila na ovoj lokaciji!

Nema nikakve sumnje da bi to rasteretilo potez koji tokom većeg dela godine okupiraju automobilima kupači, ali i gosti kafića i klubova nanizanih duž Ade Ciganlije. S druge strane, poprilično bi napunilo kasu "Parking servisa", ali i gradski budžet.

Na potezu od nekoliko kilometara duž starog Obrenovačkog puta u sezoni je nemoguće naći mesto za parkiranje, pa su se čak ljudi koji žive u okolini dosetili i pravili divlje parkinge na kojima Beograđani, uz izvesnu nadoknadu, ostavljaju svoja vozila kada idu na kupanje ili osveženje.

Uvođenje zonskog sistema parkiranja pre jedanaest godina pokazalo se ne samo kao dobar način da se spreči bahatost pojedinih vozača, već i kao unosna ideja da se zaradi, pa se naplata ograničenog parkiranja tokom protekle decenije iz užeg gradskog jezgra polako širila. A sada je toliko uzela maha, da je svako mesto na kojem se "okuplja" više od dvadeset automobila postalo interesantno, i potencijalna meta za - "farbanje".

Parking od 150 do 250 dinara

Ako hoćete da uđete u srce Ade Ciganlije morate da platite 250 dinara. Druga opcija je parkiralište na makiškoj strani na kojem dnevna karta košta 150, a mesečna 2.000 dinara. Međutim, iako ima čak 1.548 mesta, mnogima ne odgovara jer do svojih omiljenih kafića moraju da pešače i po tri-četiri kilometra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.