NavMenu

"Henkel" počeo gradnju fabrike u Bileći

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.11.2014. 09:28
Komentari
Podeli
Kompanija "Henkel" juče je na lokalitetu Drakuljica u Bileći ozvaničila početak izgradnje fabrike koja će imati regionalni značaj i zapošljavaće više desetina radnika, prenosi portal "Radio Trebinja".

Direktor "Henkel ceresita" Predrag Armuš rekao je novinarima da je planirano da nova fabrika bude završena do marta sledeće godine, i da će se u njoj proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za polaganje keramičkih pločica, kao i proizvodi za termoizolaciju objekata kojim će se snabdevati trište BiH, Hrvatske, Crne Gore, Albanije.

Armuš je naveo da će fabrika zauzimati površinu od 6.000 metara kvadratnih i da se gradi u skladu sa najvišim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standarima.

- Proizvodi visokog kvaliteta, koji su širom sveta popularni, proizvodiće se i u ovoj fabrici, a nadamo se da ćemo u budućnosti predstavljati generator razvoja privrede u opštini Bileća - rekao je Armuš, i izrazio uverenje da će i drugi investitori slijediti primjer "Henkela".

Prema njegovim rečima, završetkom izgradnje fabrike direktno će biti zaposleno 30-ak radnika, dok će indirektno taj broj biti mnogo veći.

- Geografsku poziciju Bileće "Henkel" je izuzetno visoko ocenio i smatramo da će nam izgradnja ove fabrike obezbediti dugoročni rast i razvoj poslovanja - rekao je Armuš.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je "Henkelov" strateški partner domaća kompanija "Herc-gradnja", koja je i izvođač radova, uz generalnog izvođača "Delta inženjering".

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je "Henkel" Bileću prepoznao kao mjesto koje zadovoljava sve kriterijume za izgradnju ovakve fabrike, te istakao da se nada da će raelizacija ovog projekta doprinijeti oživljavanju privrede ovog kraja.


- Svaki posao i veza sa lokalnim preduzetnicima, na osnovu partnerstva, su neprocjenjivi. Dolaskom svetskog giganta, kao što je "Henkel", Bileća će postati važan ekonomski centar - naglasio je Aleksić.

"Henkel" posluje globalno sa vodećim brendovima i tehnologijama u tri segmenta: deterdženti i kućna hemija, kozmetika i adhezivi tehnologije.

"Henkel" zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2013. godini beleži prodaju od 16,4 mlrd EUR, kao i operativni profit od 2,5 mlrd EUR, prenio je "Radio Trebinje".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Odabrani izvođači za transformaciju bivše Glavne železničke stanice u Beogradu u Istorijski muzej Srbije - Posao vredan 16,2 mil EUR

Istorijski muzej Srbije izabrao je izvođače za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Glavne železničke stanice u Beogradu i promenu namene u objekat Istorijskog muzeja. Posao je dodeljen grupi ponuđača koju čine kompanije M enterijer gradnja, Securiton, EX ING B and P, Geotaur, sa podizvođačima Termo and Cold, Pavel ING i Termoinženjering, a vrednost ugovora je 1,9 milijardi dinara, odnosno oko 16,2 mil EUR, sa PDV-om. Na tender su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.