NavMenu

Zrenjanin dodeljuje tri miliona dinara grantova mladim preduzetnicma, raspisan poziv za prijave

Izvor: eKapija Subota, 15.10.2022. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Gradonačelnik Zrenjanina raspisao je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu, što je mera finansijske podrške koja se po prvi put realizuje. Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa iznose 3.000.000 dinara.

U javnom pozivu, objavljenom na internet prezentaciji Grada Zrenjanina, detaljno su navedeni uslovi koje zainteresovani moraju ispunjavati, kao i dokumentacija koju je potrebno dostaviti uz prijavu.

Između ostalog, pravo na podnošenje prijava imaju mikro i mali privredni subjekti i preduzetnici, fizička lica do 35 godina starosti (rođeni 1987. godine ili mlađi), registrovani na teritoriji Grada Zrenjanina, sa vlasničkim ili većinskim udelom (minimum 51%) u privrednom subjektu.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina/opreme u tekućoj godini, nabavku repromaterijala, uređenje poslovnog/proizvodnog prostora i obezbeđenje sredstava za pokrivanje dela troškova za zakup zatvorenog i uređenog poslovnog/proizvodnog prostora. Finansijska pomoć se dodeljuje korisnicama jednokratno i nepovratno, u najvišem iznosu do 200.000 din za privredne subjekte koji su osnovani ne ranije od 1. septembra 2020. godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura pozvao je sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs. Ocenio je ovu meru podrške kao još jedan korak ka osnaživanju preduzetništva u celini i stvaranju ambijenta za nova zapošljavanja. Rekao je i da Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina za 2022. godinu kao prioritet ima podršku upravo omladinskom preduzetništvu.

- Prošle godine smo prvi put uveli meru podrške ženskom preduzetništvu i već ovogodišnjim budžetom udvostručili sredstva za tu namenu, koja sada iznose pet miliona dinara. Razmatrajući sugestije i potrebe, u okviru mera za unapređenje preduzetništva u lokalu, sada sam raspisao i javni poziv za još jednu kategoriju preduzetnika, onih koji čine veliki ekonomski potencijal - do 35 godina starosti. Njihov entuzijazam, energija i preduzetničke ideje pokretačka su snaga razvoja privrede i društva - istakao je gradonačelnik i dodao da je opšti cilj ovog programa sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima.


- Ova sredstva predstavljaju direktnu podršku realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u prvim fazama poslovanja, dok je krajnji cilj koji želimo da postignemo povećanje svesti o važnosti omladinskog preduzetništva, kao i ostvarivanje značajnije uloge mladih preduzetnika na tržištu rada, kroz razvoj njihovog poslovanja, zapošljavanje većeg broja ljudi i ostvarivanje većih i održivih prihoda - prokomentarisao je gradonačelnik Simo Salapura objavljivanje javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih.

Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Zrenjanina, stranici "Oglasi i konkursi" .Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.