NavMenu

EU raspisao konkurs za dodelu grantova poslovnih udruženjima u turizmu

Izvor: eKapija Subota, 17.09.2022. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mRGB/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat "EU za kulturno nasleđe i turizam" otvorio je novi konkurs za bespovratna sredstva za razvoj turizma. Ovog puta poziv je namenjen poslovnim udruženjima koja okupljaju mala i srednja preduzeća, a čije delatnosti potpadaju pod turistički sektor.

Osnovni cilj ovog poziva je da podstakne lokalnu i regionalnu saradnju između lokalnih preduzetnika koji su okupljeni u organizacijama, asocijacijama, udruženjima ili klasterima, kako bi ojačali svoje kapacitete i zajedničkim snagama unapredili i kreirali nove turističke proizvode, a koji su u skladu sa lokalnim običajima, tradicijom i kulturom.

Projekti koji će biti podržani putem ovog konkursa treba da imaju uticaj na promovisanje i stvaranje pametnog, održivog i inkluzivnog razvoja u turizmu, što će učiniti da turizam bude značajan faktor regionalnog razvoja i da dobije određene konkurentske prednosti.

Ukupan budžet ovog poziva iznosi 250.000 evra, dok je maksimalni iznos pojedinačnog projekta 50,000 evra. Pozivom je obuhvaćeno osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.


Poziv je otvoren 12. septembra 2022, a zatvara se 14. oktobra 2022.

Projekat "EU za kulturno nasleđe i turizam" podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja i stvaranju novih poslovnih perspektiva, naročito u ruralnim sredinama. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačke organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

Konkursnu dokumentaciju možete pogledati ovde.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.