NavMenu

EU raspisao konkurs za dodelu grantova poslovnih udruženjima u turizmu

Izvor: eKapija Subota, 17.09.2022. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mRGB/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat "EU za kulturno nasleđe i turizam" otvorio je novi konkurs za bespovratna sredstva za razvoj turizma. Ovog puta poziv je namenjen poslovnim udruženjima koja okupljaju mala i srednja preduzeća, a čije delatnosti potpadaju pod turistički sektor.

Osnovni cilj ovog poziva je da podstakne lokalnu i regionalnu saradnju između lokalnih preduzetnika koji su okupljeni u organizacijama, asocijacijama, udruženjima ili klasterima, kako bi ojačali svoje kapacitete i zajedničkim snagama unapredili i kreirali nove turističke proizvode, a koji su u skladu sa lokalnim običajima, tradicijom i kulturom.

Projekti koji će biti podržani putem ovog konkursa treba da imaju uticaj na promovisanje i stvaranje pametnog, održivog i inkluzivnog razvoja u turizmu, što će učiniti da turizam bude značajan faktor regionalnog razvoja i da dobije određene konkurentske prednosti.

Ukupan budžet ovog poziva iznosi 250.000 evra, dok je maksimalni iznos pojedinačnog projekta 50,000 evra. Pozivom je obuhvaćeno osam opština i gradova Donjeg Podunavlja i Istočne Srbije: Smederevo, Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo, Negotin i Zaječar, kao i opština Topola u Šumadiji.


Poziv je otvoren 12. septembra 2022, a zatvara se 14. oktobra 2022.

Projekat "EU za kulturno nasleđe i turizam" podržava razvoj turizma i promociju kulturnog nasleđa, sa ciljem podsticaja ekonomskog razvoja i stvaranju novih poslovnih perspektiva, naročito u ruralnim sredinama. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačke organizaciju za međunarodnu saradnju GIZ.

Konkursnu dokumentaciju možete pogledati ovde.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.