Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 20.07.2020.| 17:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat RISE podržaće više od 200 mladih preduzetnika sa Zapadnog Balkana

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Projekat RISE daće podršku za više od 200 mladih preduzetnika iz zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, da razvijaju svoje ideje o društvenom poslovanju.

Kako se navodi u saopštenju Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), kroz niz radionica, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, razvijaju svoj biznis i istovremeno pomažu u rešavanju problema svojih lokalnih zajednica.

Mladi preduzetnici sa Zapadnog Balkana koji su spremni na promenu imaće priliku da se prijave na program RISE Putovanja već u avgustu, kada će biti raspisan konkurs.

RISE (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) ima za cilj da obogati ekosistem socijalnog preduzetništva Zapadnog Balkana i mladim ljudima omogući da razviju inovativna društvena rešenja. doprinoseći pomirenju i saradnji u regionu, navodi se u saopštenju.

Projekat promoviše dijalog i saradnju između aktera i između teritorija kroz mobilnost njegovih učesnika, organizovanje regionalnih treninga, razmene radionica i događaja kao i stvaranje prave mreže mladih preduzetnika.

U pitanju je trogodišnji projekat koji je počeo 1. oktobra 2019. godine i koji se sprovodi na celom Zapadnom Balkanu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.