NavMenu

Projekat RISE podržaće više od 200 mladih preduzetnika sa Zapadnog Balkana

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 20.07.2020. 17:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat RISE daće podršku za više od 200 mladih preduzetnika iz zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju, da razvijaju svoje ideje o društvenom poslovanju.

Kako se navodi u saopštenju Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), kroz niz radionica, programa mobilnosti i finansijske podrške, mladi će imati priliku da uče, rastu, razvijaju svoj biznis i istovremeno pomažu u rešavanju problema svojih lokalnih zajednica.

Mladi preduzetnici sa Zapadnog Balkana koji su spremni na promenu imaće priliku da se prijave na program RISE Putovanja već u avgustu, kada će biti raspisan konkurs.

RISE (Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike) ima za cilj da obogati ekosistem socijalnog preduzetništva Zapadnog Balkana i mladim ljudima omogući da razviju inovativna društvena rešenja. doprinoseći pomirenju i saradnji u regionu, navodi se u saopštenju.

Projekat promoviše dijalog i saradnju između aktera i između teritorija kroz mobilnost njegovih učesnika, organizovanje regionalnih treninga, razmene radionica i događaja kao i stvaranje prave mreže mladih preduzetnika.

U pitanju je trogodišnji projekat koji je počeo 1. oktobra 2019. godine i koji se sprovodi na celom Zapadnom Balkanu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije

Kada kupujete prvi stan obratite pažnju na porez na prenos apsolutnih prava - Kako da zbog 15 m2 vaši potomci ne izgube pravo na buduće olakšice?

Kada je reč o kupovini stana, nekad kupci nisu svesni da pojedine odluke mogu imati dugoročne posledice, posebno kada je reč o oslobođenju od poreza na prenos apsolutnih prava. Prema zakonu, članovi porodičnog domaćinstva, uključujući decu, mogu ostvariti pravo na poresko oslobođenje, ali postoji jedna ključna stavka koju treba imati na umu: jednom kada se to pravo iskoristi, ne može se ponovo ostvariti. Kako objašnjava advokat

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.