NavMenu

Head Gear Films osnovao fond za finansiranje produkcija koje planiraju snimanja u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 12.05.2020. 18:58
Komentari
Podeli
(Foto: doomu/shutterstock.com)
Londonski filmski finansijer Head Gear Films krajem aprila objavio je pokretanje do sada najveće investicije za produkcije koje planiraju da snimaju u Srbiji. Finansiranje će biti namenjeno projektima u izvršnoj produkciji kuće Balkanic Media, člana SFA, koju su osnovali Džonatan Ingliš, poznat po filmu Ironclad, i Džejms Gib, producent is Los Anđelesa, navedeno je na sajtu filminserbia.

Fond je namenjen predfinansiranju podsticajnih mera Ministarstva privrede Srbije za investiranje u audiovizuelnu produkciju, koje su se pokazale kao najpovoljniji program te vrste u Evropi, nudeći povraćaj od 25% uloženih sredstava u filmove i TV serije, koji ispunjavaju kriterijume, i 30% za projekte sa budžetom od preko 5 mil EUR.

Iz Head Gear-a, koji su osnovali Fil Hant i Kompton Ros, ističu da je fond fokusiran prventsveno na produkciju TV serija i delimično filmova, nudeći kreditiranje i zatvaranje finansijkih konstrukcija za servisne produkcije Balkanic Medie, kao i za originalne sadržaje kompanije. Balkanic Media je već uspešno proizvela dve sezone serije "The Outpost" za mrežu CW, kao i treću sezonu serije "SEAL Team", koristeći prednosti podsticajnih mera u Srbiji.

- Uvek sam želeo da proširim poslovanje i na druge oblasti, i partnerstvo sa Balkanicom gradimo na našem rastućem portfoliju televizijskih projekata, istovremeno postavljajući temelje na drugim teritorijama. Pored baze u Britaniji, Head Gear ima predstavništva i u Australiji i Los Anđelesu. Džonatana i Džejmsa iz Balkanica poznajem još od polovine 90ih, što ih čini savršenim partnerima za poduhvat u Srbiji - navodi Hant.

Gib dodaje da Srbija produkcijama nudi neverovatan kvalitet spram uloženog novca, i da su srećni što za partnera imamo Fila i Head Gear Films:

- Ovaj ugovor omogućava Balkanicu da svojim klijentima–producentima, studijima i TV mrežama, obezbedi paket opcija za finansiranje, koje uključuju i finansiranje državnog povraćaja uloženih sredstava.

Srbija se pozicionirala ne samo kao lokacija za snimanje, već kao pouzdan partner u produciranju, izjavio je Ingliđ:

- Podsticajne mere Vlade, zajedno sa niskim cenama produkcije, studijima svetskog standarda u PFI-ju i izuzetno iskusnom ekipom, čine Srbiju najboljim izborom za snimanje u Evropi.

Balkanic je trenutno u toku produkcije treće sezone TV serije "The Outpost", koja se snima u PFI studiju u Beogradu, za Electric Entertainment Deana Devlina i Arrowstorm Entertainment. Kompanija je takodje producirala i nezavisne filmove "The Deal" i "A.I. Rising".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.09.2024.  |  Građevina

Investitor iz Beograda u Šapcu gradi zgradu sa dva stana na tri etaže

U Mačvanskoj ulici na broju 34 u Šapcu gradiće se zgrada spratnosti P+2+Ps. U objektu je predviđeno ukupno dva stana, i to jedan stan na prvoj etaži, i jedan stan na drugom i povučenom spratu. Dvosoban stan na prvom spratu ukupne je površine 61,11 m2 i sastoji se od hodnika, dve spavaćesobe, kupatila, dnevne sobe sa kuhinjom i trpezarijom i terase. Drugi sprat je rezervisan za jednu stambenu jedinicu koja se prožima i na etažu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.