Pile produkt d.o.o. Mladenovac


Malo preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU I PROMET PILE-PRODUKT DOO MLADENOVAC (VAROŠ)
ADRESA
Nikole Pašića 86, 11400 Mladenovac
Odgovorno lice
Marina Njegomirović

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Finansije
Ličnosti
Opis delatnosti
Daleke 1958. godine, glava porodice i osnivač „PILE PRODUKTA“ Vukadin Vukadinović projektovao je i izradio prvi ručni inkubator i u njega sproveo struju, te uspešno odgojio 200 koka nosilja i od njihovih jaja proizveo piliće bez kvočke. U ondašnjim uslovima, kada je za privatnu inicijativu i preduzetništvo bilo potrebno mnogo hrabrosti i umeća, taj događaj je odjeknuo kao prvorazredna senzacija.
Za nekoliko godina, povećava se broj inkubatora i njihov kapacitet, i nakon tržišta uže Srbije, „PILE PRODUKT“ poseduje 3 farme, jednu kapaciteta 25000 koka nosilja, kao i farmu za odgoj pilića istog kapaciteta, a njihovi glavni proizvodi, PRIPLODNA JAJA I JEDNODNEVNI PILIĆI prodaju se na tržištu cele Srbije, sa unapred obezbeđenim plasmanom za poznatog kupca, a odnedavno se izvoze i na ogromno tržište Egipta.
Pola veka od svog osnivanja, „PILE PRODUKT“ zapošljava 40 radnika i jedna je od najuspešnijih porodičnih kompanija u ovom delu Srbije. Na njenom čelu nalazi se dipl.ecc. Dragica Vukadinović, koja zajedno sa svim članovima porodice Vukadinović nastavlja putem koji je započeo njen otac Vukadin, nastavljajući domaćinsku tradiciju svojih predaka.

Vesti