Republička agencija za stanovanje Republike Srbije


Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
Republička agencija za stanovanje Republike Srbije
ADRESA
Bulevar Kralja Aleksandra br.15/III/308, 11000 Beograd

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Tenderi
Isporučioci
Opis delatnosti
Republička agencija za stanovanje (u daljem tekstu: Agencija) je razvojno i stručno telo koje vrši javna ovlašćenja u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju („Sl. glasnik RS“, broj 72/09) i Zakonom javnim agencijama („Sl. glasnik RS“, br. 18/2005 i 81/2005 – ispr..)

Agencija je osnovana u julu mesecu 2011. godine od strane Vlade Republike Srbije sa ciljem da se stvori insitucionalni okvir za obezbeđivanje uslova za održivi razvoj socijalnog stanovanja, kao i obezbeđivanje i korišćenje sredstava namenjenih za razvoj socijalnog stanovanja. Socijalno stanovanje predstavlja stanovanje odgovarajućeg standarda, domaćinstava koja iz socijalnih, ekonomskih i drugih razloga ne mogu da obezbede odgovarajući stan u zakup ili u svojinu po tržišnim uslovima.

Osnovni zadatak Agencije je da svoje aktivnosti usmeri ka obezbeđivanju novčanih sredstava, kao i usmeravanju istih ka neprofitnim stambenim organizacijama – koje imaju odgovarajuću licencu za rad ministarstva nadležnog za stanovanje (u daljem tekstu NSO), a koje će dalje upravljati izgradnjom sanova namenjenih za socijalno stanovanje na teritoriji opština, odnosno grada u kojem su osnovane. Izgrađeni stanovi dodeljivaće se po unapred utvrđenim kriterijumima licima koja ostvare red prvenstva na konkursima za dodelu stanova na korišćenje po osnovu zakupa (bez prava sticanja svojine na tom stanu) ili koja ostvare pravo da steknu pravo svojine na stanu koji je namenjen prodaji pod neprofitnim uslovima.

Vesti