NavMenu

Google i Startit zajedno razvijaju srpsku onlajn scenu - Startap akademija postaje deo globalne mreže akceleratora

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.04.2018. 17:04
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Srbija će postati prva zemlja u Evropi čiji će akcelerator, Startap akademiju, podržati Google Developers Launchpad program, i pridružiti ga rastućoj mreži nezavisnih akceleratora širom Latinske Amerike, Afrike, Evrope i Azije, objavio je Startit.

Google je odlučio da podrži rastuću srpsku startap scenu udruživši se sa Startitom, kroz program koji pomaže rast programerskih zajednica i startapa.

Ova inicijativa će otvoriti nove prilike za srpske preduzetnike i značajno će proširiti i internacionalizovati njihovu biznis mrežu i bazu znanja. Partnerstvo će biti fokusirano na pružanje podrške startapima koji su deo Startitovog akceleratorskog programa, Startap akademije.

Startapi će dobiti podršku u vidu mentorisanja, know-how iskustava i mnogih drugih benefita proizašlih iz dvadesetogodišnjeg iskustva koje Google ima u istraživanju i uvidima u najbolje prakse za izgradnju biznisa, proizvoda i timova na velikoj skali.

Pored onlajn podrške i materijala, vrednost za domaći ekosistem biće pružena i kroz redovne posete predstavnika i mentora kompanije Google.


- U Google Developers Launchpadu smo veoma uzbuđeni da radimo sa Startap Akademijom na daljem razvoju srpskog startap ekosistema. Program Powered by Google Developers Launchpad postoji sa ciljem osnaživanja startap ekosistema širom sveta kroz vrhunske akceleratore, pomažući im da osnaže jedni druge kroz deljenje iskustava i resursa - rekao je Kevin O’Tul, direktor međunarodnog rasta za Google Launchpad.

Vukašin Stojkov, suosnivač Startita i programski direktor Startap Akademije, istakao je da je ovo veoma važan trenutak za srpsku startap scenu.

Google Developers Launchpad ne uzima nikakav vlasnički udeo u startapima iz svog akceleratorskog portfolija, već se fokusira na razvoj kompanija i njihovih ekosistema na dugoročnom planu.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.