NavMenu

Startit i InnoEnergy pokreću InnoEnergy Hub Serbia

Izvor: eKapija Utorak, 27.02.2018. 19:00
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Startit i organizacija InnoEnergy pokreću InnoEnergy Hub Serbia sa ciljem da osnaže i povežu domaću zajednicu u oblastima kao što su energija, cleantech i pametni gradovi, saopšteno je iz Startita.

Nakon habova širom centralne i istočne Evrope, InnoEnergy kroz saradnju sa Startitom otvara InnoEnergy Hub Serbia. Ovaj projekat će nastojati da obogati domaću startap zajednicu aktivnostima za startape, studente, ali i veće kompanije, korporacije i naučne institute.

Kristo Balinov, razvojni direktor InnoEnergy-a za centralno-istočnu Evropu, kaže da "glavna poenta otvaranja habova nije da se zemlje povežu sa InnoEnergy-em, već da se zemlje iz centralno-istočne Evrope povežu između sebe".

- Na primer, Srbija ima mnogo toga da nauči od Slovenije, kao što bi mi u Poljskoj trebalo da učimo od Češke ili Slovačke. Nažalost, zemlje koje imaju mnogo toga zajedničkog nisu do sada mnogo sarađivale. Možda je čak i produktivnije da Srbija uči od Estonije, nego od Nemačke. Jedan od naših glavnih ciljeva je da iniciramo i pojačamo ove veze i razmenu znanja i iskustava.


U martu ove godine održaće se InnoEnergy Acceleration Primer u Beogradu. Ovo je pre-akceleratorski program za startape iz svih oblasti. Trajaće mesec dana, a startapi se mogu prijaviti do 4. marta.

InnoEnergy je osnovan 2010. godine i podržan je od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.