NavMenu

Na Paliluli u planu gradnja objekta sa 23 stana i dva lokala

Izvor: eKapija Utorak, 29.08.2023. 09:28
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Idejno rešenje / Inka studio)
Ugao Dalmatinske ulice i Stanoja Glavaša na beogradskoj Paliluli trebalo bi da dobije stambeno-poslovnu zgradu Spratnost objekta je P+6+Po. Od podzemnih nivoa sadrži suteren i tri podzemna nivoa garaže (3PO+SU/PO+PR+6+PS).

Planirana su ukupno 23 stana i dva lokala u prizemlju, kojima se pristupa iz Dalmatinske ulice.

Na prvom spratu su planirana četiri stana od kojih je stan broj tri planiran kao dupleks, deo stana se nalazi u prizemlju. Drugi, treći, četvrti i peti sprat su tipski sa po četiri stana. Šesti sprat je povučen u odnosu na ulicu Stanoja Glavaša 1,5 m sa tri stana i prohodnim terasama. Povučeni sprat iznad šestog sprata je povučen u odnosu na obe saobraćajnice i planiran je kao jedan stan.

Suteren je najvećim delom garažni prostor sa posebnim pristupom. Ukupno su ostvarena 33 parking mesta.

Оbјеkаt је projektovan sa idejom da se maksimalno iskoristi upečatljiva pozicija prema skveru koji se formira na ukrštanju ulica Stanoja Glavaša i Dalmatinske. Glavni ulaz se nalazi u Dalmatinskoj dok se kolski pristup garažama nalazi u ul. Stanoja Glavaša.

Jednom stranom je u Dalmatinskoj ul. postavljen uz fasadu suseda, u osnovi je trapezoidnog oblika prateći oblik parcele, najvećim delom orijentisan u pravcu severozapad-jugoistok.

Investitor je Graditelj Inženjering iz Beograda, za urbanistički plan je bio zadužen Arhitekta 7 doo Beograd, a za idejno rešenje Inka studio Beograd.

A. K.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.