NavMenu

Brick Gradnja planira izgradnju dva stambena objekta sa 4 lamele u Staroj Pazovi - Kompleks će imati 106 stanova i 107 parking mesta

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.03.2023. 10:14
Komentari
Podeli
(Foto: screenshot/Stara Pazova/Idejno rešenje/Decart inženjering Beograd)
Investitor Brick Gradnja iz Stare Pazove planira izgradnju dva višeporodična stambena objekta sa ukupno 4 lamele i objekta podzemne garaže u ovom gradu.

Spratnost planiranih stambenih objekata je Po+P+2+Pk, a garaža ima samo podrumsku etažu - Po. Projektom je predvićeno ukupno 106 stanova. Prizemlje i spratovi su isključivo stambeni, a parkiranje je predviđeno u okviru podzemne garaže čiji kapacitet iznosi 107 parking mesta.

Predmetna lokacija nalazi se u ulici Svetozara Markovića 73 i 75. Na severnoj strani se graniči sa ulicom Svetozara Markovića i na istoku sa ulicom Ferde Klaćika. Urbanističkim projektom se obrađuju 2 cele katastarske parcele ukupne površine 4.222 m2.

Planirana je izgradnja u dve faze, a obrađivač idejnog rešenja, koje se nalazi na javnom uvidu do 6. marta, je Decart Inženjering iz Beograda.

U okviru prve faze planirana je izgradnja objekat 1 koji je stambeni, spratnosti Po+P+2+Pk i čine ga 3 lamele A, B i C. Objekat je ugaoni te svojim dužim stranama izlazi na ulicu Ferde Klaćika i kanal 10-1, dok svojom užom stranom izlazi na ulicu Svetozara Markovića. Spratovi (1. i 2. sprat) su tipski sa po 20 stanova po etaži (po ulazima A-7, B-6, C-7). U potkrovlju su stanovi veće kvadrature te je broj stanova smanjen na 16 (po ulazima A-6, B-4, C-6 ). U objektu 1 ukupno ima 77 stambenih jedinica koje su po strukturi od jednostobnih do četvorosobnih.

U drugoj fazi predviđena je izgradnja objekta broj 2, odnosno lamele D sa ukupno 29 stanova. Jedna stambena jedinica je jednosoban stan, dok je ostalih 7 stanova po strukturi dvosobni i trosobni.

Bruto površina garaže je 2.920,93 m2, a predviđeno je da ima ukupno 107 parking mesta. Garaža je planirana kao velika, sa dva ulaza i izlaza i sigurnosnim stepeništem za eventualne intervencije vatrogasaca.

Kolski prilaz (ulaz i izlaz) parceli predviđen je sa javne saobraćajnice (ulica Svetozara Markovića i Ferde Klaćika) preko postojećeg priključka i prilaznih kolsko–pešačkih površina koje će se proširiti i prilagoditi planiranom objektu.

Okvirna ukupna bruto razvijena površina kompleksa iznosi 12.301,34 m2.

Na parceli se nalaze objekti poredviđeni za rušenje.

S. M.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.