NavMenu

Blok na Vračaru mogao bi da dobije novih oko 20.000 m2 namenjenih stanovanju i poslovanju

Izvor: eKapija Utorak, 07.06.2022. 11:09
Komentari
Podeli
C6 - transformacija iz porodičnog u višeporodično stanovanje (Foto: Print screen / PDR / Urbanistički centar)C6 - transformacija iz porodičnog u višeporodično stanovanje
Blok između ulica Anastasa Jovanovića, Dragana Pavlovića, Mihaila Gavrilovića i Gospodara Vučića na Vračaru namenjen je višeporodičnom stanovanju i trenutno je u fazi transformacije iz porodičnog u višeporodično stanovanje.

Sa ovom namenom su kompatibilni komercijalni sadržaji iz oblasti trgovine i uslužnih delatnosti koje ne
ugrožavaju životnu sredinu i ne stvaraju buku.

Planirano je da se BRGP za stanovanje poveća sa 20.800 m2 na 32.960 m2, te da bude novih 8.240 m2 za poslovanje. Procenjeni broj stanovnika je 896, za 334 više, a procenjeni broj zaposlenih 225.

Na parceli se može graditi i samo višespratna kolektivna garaža.

U planu je da se planirana regulacija ulice Atanasa Jovanovića na delu od ulice Gospodara Vučića ka stepeništu koje je povezuje sa ulicom Dragana Pavlovića (Vojvode Hrvoja) širi za oko 4,8m ka k.p. 4194/47 KO Vračar u dužini od oko 46m.

- Očekivani efekat planiranja, odnosno izrade Plana detaljne regulacije je povećanje atraktivnosti područja i standarda stanovanja, smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu primenom energetski efikasne izgradnje i zaokruživanje prostorno‐funkcionalne i oblikovne transformacije predmetnog bloka - navedeno je u dokumentaciji.

Nosilac izrade PDR za pomenuti blok je Urbanistički centar doo Beograd, a naručioci PD Terzić gradnja i Aqua still group.

A. K.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.