NavMenu

Amber pro gradi stambenu zgradu u centru Pančeva

Izvor: eKapija Utorak, 05.04.2022. 10:36
Komentari
Podeli
Izgled zapadne fasade novoprojektovane stambene zgrade (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Amber pro)Izgled zapadne fasade novoprojektovane stambene zgrade
Preduzeće za projektovanje i inžinjering Amber pro iz Pančeva planira da u strogom centru grada izgradi stambenu zgradu, a dodatno izvrši i nadogradnju postojeće porodične zgrade u višestambeni objekat.

Kako se navodi u urbanističkom projektu koji se nalazi na javnoj prezentaciji uz konsultacije sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture porodičnu stambenu zgradu je potrebno očuvati u postojećoj horizontalnoj i vertikalnoj regulaciji ka ulici, sa mogućnošću prenamene tavana u potkrovlje uz zadržavanje postojeće visine slemena i nagiba ulične krovne ravni. Ulični deo porodične stambene zgrade, zadržava se u postojećem gabaritu, rekonstruiše se u višeporodični stambeno-poslovni objekat . Nakon proširenja planirano je da objekat ima četiri stambene i jednu poslovnu jedinicu.

Drugi novoprojektovani stambeni objekat će imati podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje, bruto površine od 1.622 m2 i neto korisne površine 1.431 m2, a planirano je da ima 19 stanova.


Predmetna parcela nalazi se u ulici Petar Bojović 9 u okviru Plana generalne regulacije Celina 1 zona strogog centra (krug obilaznice) u naseljenom mestu Pančevu.

Parkiranje se predviđa na sopstvenoj parceli i u okviru objekta. Ukupno postoji 24 parking mesta. U objektu dva u podrumu ima 18 mesta za parkiranje - navodi se u idejnom projektu, koji je kao i urbanistički projekat, izradio projektantski biro Amber pro, ujedno i investitor izgradnje.

Javna prezentacija urbanističkog projekta će trajati do 8. aprila.



Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.