NavMenu

Investicija u Hotel "Sloboda" u Šapcu vredna 15 mil EUR nastanak prvog domaćeg lanca hotela "A hotela"

Izvor: eKapija Petak, 12.09.2008. 09:22
Komentari
Podeli

Hotel "Sloboda", koji se nalazi u samom gradskom jezgru Šapca, tokom 2009. godine dobiće potpuno novi izgled. Ovaj objekat, sagrađen 1977. godine po projektu arhitekte Slobodana Lala Janjića, u julu 2003. dobio je novog vlasnika, beogradsko preduzeće "Amasis". Vrlo brzo, usledili su prvi radovi na rekonstrukciji i dogradnji, a procenjuje se da će vrednost ukupne investicije u Hotel iznositi čak 15 mil EUR.

Preduzeće "Amasis" posluje u sastavu "A Grupe", dok će hotel "Sloboda" biti deo prvog domaćeg lanca hotela - "A hotela". Lanac će u prvoj fazi sačinjavati četiri poznata srpska hotela : "Izvor" u Aranđelovcu, "Master" u Novom Sadu, "Tornik" na Zlatiboru i "Sloboda" u Šapcu..

Nakon završetka radova, šabački hotel raspolagaće sa 37 manjih i 28 većih dvokrevetnih soba i 21 apartmanom, što je ukupno 151 ležaj. (odnosno 172 ležaja, ukoliko aparmane posmatramo kao dvokrevetne).

Ugostiteljski deo ponudiće gostima internacionalni restoran sa 200 mesta, multifunkcionalnu salu sa 400 mesta, dok će se u poslovnom delu nalaziti 17 lokala za izdavanje, površine od 34 m2 do 225 m2.

U okviru novih sadržaja, "Sloboda" će raspolagati i savremenim wellness centrom, a na više od 600 m2, u dva nivoa, biće lociran fitness centar, saune, đakuzi, bazen i turska kupatila.

O graditeljima I isporučiocima novih sadržaja u Hotelu

Ugovor o izgradnji bazena sa hidro masažom sklopljen je, krajem decembra 2007, sa austrijskom firmom "BWT Austria GmbH", vrednost opreme iznosi više od 120. 000 EUR, a zavrsetak radova predviđen je za kraj oktobra 2008.

Zanimljiva su graditeljska rešenja fasade, koja je realizovana u staklu i granitnim pločama, a ploče je isporučilo preduzeće "Šumadija granit" iz Arenđelovca

Glavni menadžer projekta rekonstrukcije i dogradnje hotela Sloboda je dipl.arh. Kosana Rosulj, a nadzor obavlja "Alco naš stan" projektanska kuća iz sistema "A grupe"

Nadzor za građevinski radove, koje izvodi preduzeće "Inter-kop", vodi Zoran Žarković, za vodovod i kanalizaciju zadužen je dipl.ing. Slavko Drobnjaković, a podizvođač "Inter-kop"-a na ovom poslu je šabačka firma "Vodoterm".

Izvođač elektroinstalacija i rasvete je "Amiga" iz Kraljeva, a nadzor ispred investitora vodi dipl.ing. Slobodan Dodić. Uvođenje instalacija za grejanje I hlađenje povereno je beogradskom "Termo lux", a montažu liftova realizuje niško preduzeću "Eurolift", koje ugrađuje liftove finskog proizvođača "Cone".

Izvođenje limarskih radova na krovu hotela, na oko 1 300 m2, povereno je preduzeću " SLR Prodanović".

Vodilo se računa i o životnoj sredini, tako da je još krajem januara 2006. godine demontiran stari, štetni, radioaktivni gromobran, koji je potom uskladišten i otpremljen na čuvanje u Institut Vinča. Na njegovo mesto je postavljen novi gromobran za brzo startovanje, a radove je izveo beogradski "Antiatom".

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.