NavMenu

"Zavala invest" prodaje zemljište za 989.000 EUR

Izvor: Cafe Montenegro Četvrtak, 19.11.2015. 14:08
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Jelena Đelić)Budva
Stečajna uprava "Zavale invest" raspisala je novi oglas za prodaju celokupne preostale imovine budvanske kompanije, odnosno zemljišta ukupne površine 5.970 m2, po ukupnoj početnoj ceni od 989,09 hiljada EUR.

Ponuđena cena je za 440,9 hiljada EUR manja u odnosu na prethodni oglas koji je raspisan početkom oktobra. Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 23. decembra.

Na prodaju su ponuđene tri zemljišne parcele čija je ukupna površina 5,97 hiljada m2. Prva parcela od 2,28 hiljada m2 ponuđena je po početnoj ceni od 426,73 hiljada EUR, druga od 2,1 hiljadu m2 za početnih 320,05 hiljade EUR, a treća od 1,59 hiljada m2 za minimum 242,32 hiljade EUR.

Iz stečajne uprave je objašnjeno da su se uslovi za prodaju imovine kompanije stekli nakon što je Privredni sud 4. novembra prošle godine proglasio bankrot kompanije. Privredni sud uveo je 20. juna prošle godine stečaj u "Zavalu invest".

Pravo na dostavljanje ponuda za kupovinu imovine imaju sve kompanije i pojedinci koji uplate depozit u iznosu od deset odsto početne cene imovine za koju se dostavlja ponuda.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cena. Prednost će imati kupac koji dostavi ponudu za kupovinu celokupne imovine, a koja nije niža od oglašenih početnih cena.

"Zavala invest" je mesecima pre uvođenja stečaja bila u blokadi zbog neizmirenih obaveza u ukupnom iznosu većem od 41,3 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.