NavMenu

Pančevački hotel "Tamiš" opet traži kupca

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.04.2015. 11:51
Komentari
Podeli
Hotel "Tamiš" (Foto: Google Maps/screenshot)Hotel "Tamiš"
Hotel u vlasništvu pančevačkog preduzeća "Sloboda" u stečaju, koji se nalazi na samom ulazu u grad iz pravca Beograda, okružen rekom Tamiš i na obodu centra, već godinama bezuspešno pokušava da nađe vlasnika. Nova prodaja je zakazana za 12. maj 2015. godine u 14:15 sati, a procenjena vrednost je smanjena sa početnih 640 miliona dinara na 422.066.470 dinara. Hotel zauzima 7.634 m2 upotrebljive površine.

Ponude se dostavljaju do 12. maja do 14 sati.

Ovaj hotel je, zajedno sa Severnom industrijskom zonom, Crvenim magacinom i kompleksom Stare pivare, Grad Pančevo pre nepune dve nedelje predstavio na Svetskom sajmu investicija u Kanu kao potencijal za ulaganje.

Gradska većnica zadužena za privredu, preduzetništvo i investicije u Pančevu, Jelena Batinić, izjavila je za RTV "Pančevo" da je nedavno ponovljena procena vrednosti i da je objekat dosta devastiran.

- Procenjena vrednost nije obavezujuća cena za kupce, oni mogu ponuditi i 50% procenjene vrednosti, odnosno 210 miliona dinara - rekla je Batinić.

Pored znatno niže cene, budućim investitorima biće ponuđena planska dokumentacija Hotela "Tamiš", koja je prilagođena rekonstrukciji i adaptaciji ovog objekta, objasnila je Batinićeva.

Kako piše portal RTV "Pančevo", hotel Tamiš je u okviru privatizacije ugostiteljskog objekta "Sloboda" prodat Pančevcu Živku Uzelcu u proleće 2007. godine. Iako je Uzelac objavio da je rekonstruisao deo hotela, on nikada nije proradio. Prodaja cele "Slobode" je 2009. godine poništena, a naknadno, 2010. godine, objavljen je i stečaj celog preduzeća. Sledio je i spor sa Gradom o vlasništvu nad zemljom, ali je 2012. godine pančevačka Skupština, na osnovu informacije Gradskog pravobranioca, donela odluku da je parcela površine od oko 16 500 m2, na koju je "Sloboda" polagala pravo, stvarno njihova.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.