NavMenu

Opština Pećinci prodaje građevinsko zemljište u Šimanovcima - Rok za prijave 4. mart

Izvor: eKapija Sreda, 04.02.2015. 16:17
Komentari
Podeli
Direkcija za izgradnju opštine Pećinci objavila je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Pećinci. Reč je o dve parcele u Šimanovcima: katastarskoj parceli 1123/3 površine 1 ha 82 ar i 60 m2 i katastarskoj parceli 1125/27 površine 3 ha 45 ar i 25 m2.

Kako je navedeno u oglasu, početna cena iznosi 3.100 dinara po m2, odnosno za prvu parcelu 56.606.000 dinara, a za drugu parcelu 107.027.500 dinara.

Kako kaže direktor Direkcije za izgradnju Miroslav Petrović, reč je o spojenim parcelama koje imaju izuzetne pogodnosti, jer se nalaze u samom naselju, a obe parcele su bile u građevinskom području pre 15. jula 1992. godine, tako da za njih ne postoji obaveza plaćanja naknade zapromenu namene zemljišta, koja inače iznosi 20% tržišne cene.

- Dodatna pogodnost se sastoji u tome što je trenutno u toku postupak izrade novog Plana generalne regulacije za naselje Šimanovci i što do okončanja roka za licitaciju i prodaju zemljišta neće biti započet postupak javnog uvida u koncept novog Plana, tako da će novi vlasnik zemljišta, tokom postupka javnog uvida, moći da utiče da namena zemljišta bude drugačija od postojeće, na primer da bude samo radna zona ili samo stanovanje – izjavio je Petrović, navedeno je na opštinskom sajtu.

Rok za dostavljanje prijava i pripadajuće dokumentacije je 4. mart 2015. godine godine do 12 časova, a javno dametanje je zakazano za isti dan u 13 časova u prostorijama Direkcija za izgradnju opštine Pećinci.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.