NavMenu

Air Serbia potpisala sporazum sa Menzies Aviation - Usluge zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Nikola Tesla od 2024.

Izvor: eKapija Utorak, 03.10.2023. 11:49
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Air Serbia (Er Srbija) potpisala je memorandum o razumevanju sa škotskom kompanijom Menzies Aviation, vodećim globalnim partnerom za usluge zemaljskog opsluživanja, potvrđujući nameru da pokrenu zajedničko ulaganje (Joint Venture), kao podršku ambicioznim planovima rasta srpske nacionalne avio-kompanije.

Kako je navedeno u soapštenju, u okviru planirane saradnje, Menzies će pružati usluge zemaljskog opsluživanja putnicima Er Srbije na Aerodromu Nikola Tesla Beograd (BEG) od februara 2024. godine. Prema sporazumu koji je do sada najveći za Menzies u istočnoj Evropi, lokalni timovi će opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Taj sporazum je još jedan korak Er Srbije koji će omogućiti dalje širenje njene mreže, dodaje se.

- Prelazimo na sledeći korak, jer u 2024. godini želimo da pružimo najbolju moguću uslugu našim putnicima i da imamo pouzdanog partnera za budući rast kompanije - naveo je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.
Filip Joanig, generalni direktor kompanije Menzies Aviation ovom prilikom je rekao:

- Veoma smo uzbuđeni što ćemo imati priliku da sarađujemo sa Er Srbijom i pomognemo joj da ostvari dodatni lokalni i međunarodni rast. Ovo zajedničko ulaganje predstavlja veliki korak za Menzies zato što podržava naša nastojanja da proširimo prisustvo na Balkanu i podržimo nova tržišta u oblasti avio-saobraćaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.