NavMenu

Orhideje u feng šuiju: simbol savršenstva, ljubavi i harmonije

Izvor: mojenterijer.rs Četvrtak, 25.01.2024. 15:59
Komentari
Podeli
(Foto: Mike Darger from Pixabay)
Budući da je cvijet snažnog mirisa, simbolika orhideje obično se pripisuje slatkoj aromi koju ovaj cvijet ispušta u vazduh...

Čak je i veliki mudrac Konfučije gajio ljubav prema orhidejama, a ovaj cvijet je koristio kao metaforu u raznim radovima. Uopšteno, orhideje predstavljaju savršenstvo, prirodnu ljepotu i ljubav. U praksi feng šui, orhideja se uglavnom koristi za poboljšanje porodične sreće a posebno je važna kada je plodnost u pitanju.

Boja orhideje igra vitalnu ulogu u određivanju njene potencije. Kažu da su ljuičaste orhideje najpovoljnije među mnogim sortama biljke. Ružičaste orhideje mogu vam pomoći da popravite ili održavate harmonične odnose jer podstiču strast. Bijele orhideje unose harmoniju u domaćinstvo ispunjavanjem prostora smirenošću, jasnoćom, nevinošću i mirom.

Ako se postavi u ugao veze u kući, ili tamo gdje se nalazi leteća zvijezda broj 4, može pomoći samcima da se domognu romantične sreće. Imajući u vidu gore navedeno, nije čudo što su biljke orhideja u saksiji jedna od najpopularnijih biljaka u feng šuiju koja se koristi kao poklon voljenoj osobi. Međutim, kada se koriste saksije, imajte na umu boju i materijal saksije, uključujući i umjetnost dizajna na njoj.

Ako žive biljke nemaju prednost u vašem domu, slike ili dizajni orhideja mogu igrati sličnu ulogu. Budući da je postavljanje orhideje uglavnom za sklad i odnose, u klasičnom feng šuiju orhideje treba smjestiti u Yen Nian sektor kuće. Ovo je oblast koja upravlja energijom u ovom aspektu. Kada se primjenjuje na leteće zvijezde feng šuia, treba je postaviti tamo gdje je planinska zvijezda 4 smještena za harmoniju i održavanje dobrih odnosa.


Postavljanje u dio kuće u kojoj se nalazi vodena zvijezda 4 može donijeti romantičnu sreću za stanare. Kada se primjenjuje na osnovu bagua mape, cvijeće i biljke je najbolje smjestiti u istočnom ili jugoistočnom sektoru prostorija, jer su tu drveni elementi.

To se prilično podudara s orhidejom jer je istok povezan s porodicom, što je aspekt koji će orhideja poboljšati. Zbog toga majstori feng šuia često preporučuju postavljanje orhideja na trpezarijski sto ako je trpezarijski prostor na istoku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žičara Kotor-Lovćen: Planirana izgradnja planinskog boba, odobreno zaduženje od 3 mil EUR

Vlada Crne Gore dala je preduzeći Žičara Kotor-Lovćen saglasnost o zaduživanju u iznosu od 3 mil EUR kod komercijalne banke za izgradnju planinskog boba i drugih sadržaja. Kako je pojašnjeno u informaciji, preduzeće Žičara Kotor-Lovćen obratilo se Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjevom za saglasnost za zaključenje ugovora o investicionom kreditu sa poslovnom bankom, a za potrebe dodatnog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.