NavMenu

Mark Zakerberg počeo sa uzgojem dvije rase goveda - Pojiće ih domaćim pivom

Izvor: Agroklub Srijeda, 10.01.2024. 12:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Peter Hoogmoed)Ilustracija
Milijarder Mark Zakerberg najavio je uzgoj goveda na jednom havajskom ostrvu. Vrlo je zanimljivo čime planira da ih hrani.

- Počeo sam da uzgajam stoku na ranču Koolau na Kauaiju, a cilj mi je da proizvedem najkvalitetniju govedinu na svijetu. Goveda su vagi i angus, biće hranjena brašnom od makadamije, a piće pivo koje proizvodimo na imanju - dio je objave Marka Zakerberga, osnivača i izvršnog direktora kompanije Meta koja obuhvaća različite platforme i tehnologije, uključujući društvene mreže kao što su Fejsbuk i Instagram.

Dalje piše kako želi da čitav proces bude lokalan i na bazi cirkularne ekonomije. Kaže kako svaka krava pojede 2,3 do 4,6 tona hrane godišnje, za šta mu treba puno stabala makadamije koje daju istoimeni plod, orah bogat vitaminima, mineralima i proteinima.

- Moje ćerke pomažu u sadnji stabla makadamije i brinu se o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji - zaključio je u objavi.

Riječ je kompleksu vrednom 100 mil USD, piše Wierd, a koji se nalazi na havajskom ostrvu Kauai. Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno sopstvenim izvorima hrane i energije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žičara Kotor-Lovćen: Planirana izgradnja planinskog boba, odobreno zaduženje od 3 mil EUR

Vlada Crne Gore dala je preduzeći Žičara Kotor-Lovćen saglasnost o zaduživanju u iznosu od 3 mil EUR kod komercijalne banke za izgradnju planinskog boba i drugih sadržaja. Kako je pojašnjeno u informaciji, preduzeće Žičara Kotor-Lovćen obratilo se Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjevom za saglasnost za zaključenje ugovora o investicionom kreditu sa poslovnom bankom, a za potrebe dodatnog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.