NavMenu

Još jedna investicija u Ulcinju - Al Shiddi Group planira izgradnju luksuznog turističkog rizorta na dijelu Rta Mavrijan

Izvor: eKapija Petak, 28.07.2023. 07:38
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Robert Jankovic)
U Ulcinju bi mogla biti realizovana još jedna investicija u oblasti turizma, s obzirom na to da je Al Shiddi Group iz Saudijske Arabije zainteresovana je za izgradnju ekskluzivnog turističkog rizorta na dijelu Rta Mavrijan u Ulcinju.

Zato je Vlada na telefonskoj sjednici usvojila predlog Memoranduma o razumijevanju koji će potpisati Vlada, Opština Ulcinj i investitor, odnosno kompanija Al Shiddi Group.

Kako stoji u predlogu memoranduma, Al Shiddi ima za cilj da obezbijedi znanje i identifikuje i obezbijedi finansiranje za razvoj i izgradnju ekskluzivnog turističkog rizorta na dijelu područja Rt Mavrijan.

- Al Shiddi će posebno nastojati da blisko sarađuje sa Vladom, resornim ministarstvima i Opštinom Ulcinj u cilju uspješne realizacije inicijative izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa. Takođe, kompanija će nastojati da omogući povezivanje ključnih činilaca neophodnih za realizaciju inicijative - navodi se u dokumentu.

Takođe, investitor će Vladi, odnosno obrađivaču prostorno-planske dokumentacije dostaviti inicijativu sa očekivanim urbanističkim parametrima, namjenom površina i drugim elementima za potrebe prostorno-planskog dokumenta od značaja za razvoj projekta.

Dužnost investitora je i da obezbijedi finansijski okvir, uz garancije, koji će biti na raspolaganju Vladi za realizaciju inicijative.

Vlada se memorandumom obavezuje da će, u okviru svojih nadležnosti, nastojati da učestvuje na operativnism sastancima između investitora i Opštine Ulcinj, zatim da promoviše značaj unapređenja turističke ponude sa posebnim akcentom na pozicioniranje Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije, ali i da posreduje u postupku ostvarivanja potrebnih kontakata sa predstavnicima institucija na lokalnom i državnom nivou, te omogući stvaranje administrativnih preduslova za realizaciju projekta.

Opština Ulcinj će, shodno najboljim naporima, obezbijediti neophodnu administrativnu i prostornu podršku za realizaciju predmetne investicije.

Strane su saglasne da će se koordinacija aktivnosti sprovoditi preko Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore i kancelarije Al Shiddi.

Mapa : Rt Mavrijan Ulcinj
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žičara Kotor-Lovćen: Planirana izgradnja planinskog boba, odobreno zaduženje od 3 mil EUR

Vlada Crne Gore dala je preduzeći Žičara Kotor-Lovćen saglasnost o zaduživanju u iznosu od 3 mil EUR kod komercijalne banke za izgradnju planinskog boba i drugih sadržaja. Kako je pojašnjeno u informaciji, preduzeće Žičara Kotor-Lovćen obratilo se Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjevom za saglasnost za zaključenje ugovora o investicionom kreditu sa poslovnom bankom, a za potrebe dodatnog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.