NavMenu

Crna lista - Ko su najveći poreski dužnici u Crnoj Gori

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2023. 05:45
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Steve Buissinne)
Uprava prihoda i carina objavila je Crnu listu poreskih dužnika, odnosno spisak dužnika sa najvećim iznosom poresko duga.

Kako su saopštili, na spisku se nalaze kompanije sa presjekom duga na dan 31. 12. 2022. godine.

Objavljene su tri liste. Na prvoj se nalazi 200 poreskih dužnika sa najvećim poreskim dugom po osnovu akciza, poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit pravnih lica, koncesija i poreza na promet nepokretnosti. Ovu listu predvode Spic Ronghe International (Montenegro) limited iz Podgorice sa dugom od 10,67 mil EUR. Slijede Vektra Jakić sa 9,98 miliona, te Balcke-Durr Energy Solutions Đenova - dio stranog društva Podgorica, Tehnoput, Aerodromi Crne Gore, Binex, A-Kop, Cijevna komerc, Livello Trading i Vuk&Petrol.

Objavljena je i lista 50 poreskih dužnika sa dugom po osnovu poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Najveći dug na u ovom segmentu imaju Plantaže - 10,38 mil EUR, koje su u sistemu reprograma duga. Slijede tri željezničke kompanije - Željeznički prevoz sa 5,89 miliona, Željeznička infrastruktura koja duguje nešto više od 4 miliona i Održavanje željezničkih sredstava sa dugom od 3,82 mil EUR. Na listi su i Izbor iz Bara sa dugom od 3,36 mil EUR, Vektra Boka koja duguje 3,02 miliona, te Institut iz Igala sa dugom od oko 2,5 mil EUR, koji je takođe u sistemu reprograma duga.Vodovod i kanalizacija iz Ulcinja duguje oko 2,38 mil EUR i u sistemu je reprograma, dok je Vektri Jakić ukinut reprogram, a ova kompanija duguje 1,67 mil EUR.

Listu od 100 najvećih poreskih dužnika kod kojih je pokrenut stečajni postupak po visini duga predvodi Montenegro Airlines sa dugom od preko 15 mil EUR. Tu su i Radoje Dakić sa 11,9 miliona, Rudnici boksita sa 9,2 mil EUR, te Pantomarket, Zavod za izgradnju Bara, Vektra Montenegro, Bolnica Meljine, Galenika Crna Gora, Mercur system i Montenegro security services.

Kompletne liste dostupne su OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žičara Kotor-Lovćen: Planirana izgradnja planinskog boba, odobreno zaduženje od 3 mil EUR

Vlada Crne Gore dala je preduzeći Žičara Kotor-Lovćen saglasnost o zaduživanju u iznosu od 3 mil EUR kod komercijalne banke za izgradnju planinskog boba i drugih sadržaja. Kako je pojašnjeno u informaciji, preduzeće Žičara Kotor-Lovćen obratilo se Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjevom za saglasnost za zaključenje ugovora o investicionom kreditu sa poslovnom bankom, a za potrebe dodatnog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.