NavMenu

Jakov Milatović na čelu Koordinacionog tijela za praćenje programa "Evropa sad"

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.01.2022. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja)
Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku o formiranju Koordinacionog tijela za praćenje programa Evropa sad. Predsjednik Koordinacionog tijela biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dok će zamjenik predsjednika biti savjetnik premijera Dejan Abazović.

Pored predsjednika i zamjenika predsjednika, članovi Koordinacionog tijela će biti i državni sekretari u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović i Branko Krvavac, zatim državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović i državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Boris Marić.

Članovi tijela biće i v.d. generalne direktorice Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Biljana Peranović, v.d. direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević, v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani, v.d. pomoćnice direktora Uprave za inspekcijske poslova i rukovoditeljka Sektora za međunarodnu saradnju Ana Vujošević, kao i načelnica Odsjeka za elektronske prijave u Upravi prihoda i carina Svetlana Vukićević.

Članovi Koordinacionog tijela su i samostalni savjetnik u UPC, Ratko Milić, predstavnik Uprave za inspekcijske poslove, Predrag Nešković, savjetnik u Kabinetu premijera, Ilija Mugoša, v.d. generalne direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Jevrosima Pejović, kao i načelnica u Direkciji za radne odnose u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Irena Joksimović.

Članovi su i savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca (UPCG) Filip Lazović, direktor Sektora za istraživanje i analize u Privrednoj komori (PKCG), Miljan Šestović, generalni sekretar u Savezu sindikata (SSCG) Duško Zarubica, saradnica u Kabinetu Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Naida Kašić, kao i predstavnici Unije slobodnih sindikata i nevladinih organizacija.

- Zadaci Koordinacionog tijela će biti: praćenje i koordinacija aktivnosti u okviru implementacije programa "Evropa sad", kao i praćenje, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, otklanjanja prijavljenih nepravilnosti prilikom implementacije programa. Zadatak Koordinacionog tijela će biti i dostavljanje polugodišnjeg izvještaja o realizovanim aktivnostima Vladi Crne Gore. Koordinaciono tijelo će se sastajati po potrebi, a najmanje jednom mjesečno - navodi se u Vladnom saopštenju.

Zaključeno je da Koordinaciono tijelo može da traži podatke, objašnjenja i izvještaje od nadležnih organa i institucija u vezi sa pitanjima koja se odnose na program "Evropa sad", te da, po potrebi, angažuje i predstavnike drugih organa, institucija i organizacija, kao i stručna lica koja učestvuju u radu tog tijela, bez prava odlučivanja. Takođe je predviđeno, kao mogućnost, formiranje manjih operativnih timova koji će pratiti realizaciju aktivnosti.

- Koordinaciono tijelo će organzovati prvi sastanak sjutra u 8 časova, dok će prva pres konferencija biti organzovana u 9:30 časova, u Pres centru Vlade Crne Gore. Na konferenciji će govoriti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, savjetnik premijera Dejan Abazović i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žičara Kotor-Lovćen: Planirana izgradnja planinskog boba, odobreno zaduženje od 3 mil EUR

Vlada Crne Gore dala je preduzeći Žičara Kotor-Lovćen saglasnost o zaduživanju u iznosu od 3 mil EUR kod komercijalne banke za izgradnju planinskog boba i drugih sadržaja. Kako je pojašnjeno u informaciji, preduzeće Žičara Kotor-Lovćen obratilo se Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjevom za saglasnost za zaključenje ugovora o investicionom kreditu sa poslovnom bankom, a za potrebe dodatnog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.