NavMenu

Za projekte u Danilovgradu 26 mil EUR - Bulevar sa četiri trake biće završen prije roka

Izvor: Dan Petak, 26.11.2021. 12:17
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Predrag Jankovic)
U državnom budžetu za narednu godinu našlo se nekoliko kapitalnih projekata opštine Danilovgrad. Kako je navela Zorica Kovačević, predsjednica opštine, projekti su dobili podršku jer je Opština veoma brižno radila na izradi projektne dokumentacije.

- Ono što je najvažnije predviđeno za putnu infrastrukturu jeste završetak bulevara sa četiri trake. Kompletan iznos se našao u kapitalnom budžetu, a iznosi preko 26 miliona. Na sastanku koji sam imala juče u Upravi javnih radova i sa direktorom Direkcije za saobraćaj dobila sam informaciju da će bulevar biti završen prije predviđenog ugovorenog roka što nas raduje. U kapitalni budžet ušla je i izgradnja kružnog toka kod Doma zdravlja za koji je opredijeljeno preko 206.000 eura. Naredne godine predviđena je i sanacija klizišta u mjestu Šobajići kod Manastira Ostrog i tu je urađena projektna dokumentacija. Zamolili smo Upravu javnih radova da ona bude nosilac projekta kako bismo obezbijedili izvođača, koji ima sve licence za takvu sanaciju klizišta. Usaglasili smo se da u narednom periodu obezbijedimo i dodatna sredstva da bi još jedno klizište riješili tokom naredne godine – kazala je Kovačević.

Ona je istakla da je Uprava za željeznicu budžetom za 2022. godinu kandidovala dva projekta, izgradnju pristupnog puta za prugu Nikšić-Podgorica, putni pravac Sekulići-Ždrebaonik i izgradnju podvožnjaka u Pažićima, kako bi se riješio problem prelaska za veliki dio stanovnika koji gravitiraju tom mjestu.

- Budžetom je predviđeno 725.000 što nije dovoljno, ali jeste da se uradi pristupni put prema Sekulićima i dodatna saobraćajnica od Lalevića do Pažića. Tender za izgradnju saobraćajnice Sekulići-Ždrebaonik je odrađen i u toku je potpisivanje ugovora. Očekujemo da će firma Crnagoraput koja je dobila posao u iznosu od 480.000 krenuti u izgradnju. Dobili smo uvjeravanje da će početi i izrada projektne dokumentacije za povezivanje bulevara sa četiri trake s kružnim tokom u Spužu - istakla je Kovačević.

Očekivali više sredstava za Martinićki put

Kovačević je istakla da je očekivala da će za izgradnju Martinićkog puta za narednu godinu biti opredijeljeno više sredstava.

- Državnim budžetom predviđeno je 400.000 eura. Tu smo očekivali više sredstava, a u razgovoru sa direktorom Uprave javnih radova dobili smo informaciju da se mogu obezbijediti i dodatna sredstva ukoliko radovi budu tekli planiranom dinamikom u narednoj godini, što nas posebno raduje. Investicija je vrijedna 3 mil EUR - kazala je predsjednica opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Podgorica dobija Muzej savremene umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuću arhitekture - Evo kako će izgledati budući kompleks na prostoru kasarne Morača (FOTO)

Italijanski biro A-Fact osvojio je prvu nagradu na međunarodnom konkursu za idejno arhitektonsko rješenje kompleksa Muzeja savremene umjetnosti, prirodnjačkog muzeja i parka kulture i umjetnosti sa pratećim sadržajima, koji će se graditi se na prostoru nekadašnje kasarne Morača u Podgorici. Riječ je o radu pod šifrom 34prirodnjackimuzej3996, a članove tima čine Andrea Rossi, Giovanni Sanna i Pierluigi Turco. Oni su osvojili iznos od

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.