NavMenu

Predlog zakona o budžetu - Vlada amandmanima uvodi mogućnost zamjene nepovoljnih zajmova povoljnijim

Izvor: Mina Četvrtak, 17.06.2021. 13:56
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/moerschy)
Vlada današnjim amandmanom na Predlog budžeta hoće da omogući da se nepovoljni krediti zamijene za povoljnije, bez valutnog rizika, saopštio je ministar finansija i socijalnog starnaja, Milojko Spajić.

-Iako smo dobro krenuli sa smanjenjem zaduženja, stiže na naplatu još nepovoljnih kredita. Današnjim amandmanom hoćemo da omogućimo da se takve pozajmice zamijene za povoljnije, bez valutnog rizika- napisao je Spajić na svom Twitter nalogu.

On je kazao da će poslanici sigurno prepoznati da je potrebno refinansiranje skupih i starih kredita.

- Crna Gora neće imati novih dugova ove godine, samo će iskoristiti priliku da zamijeni nepovoljne stare kredite, i današnji amandman stvara pravnu pretpostavku za to - dodao je Spajić.

Vlada je podnijela amandman na Predlog zakona o budžetu za ovu godinu kojim se predviđa da se država ove godine može zadužiti do 900 miliona EUR.



Amandman će biti razmatran danas na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju finansije i budžet.

-Radi otkupa i/ili refinansiranja državnog duga Vlada se u ovoj godini može maksimalno zadužiti do 900 miliona EUR, što može biti obezbijeđeno kroz aranžmane sa međunarodnim finansijskim institucijama, zatim kroz emisiju obveznica na domaćem ili međunarodnom tržištu, kao i zaključenjem bilateralnih ili drugih kreditnih aranžmana-navodi se u predloženom amandmanu.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Podgorica dobija Muzej savremene umjetnosti, Prirodnjački muzej i Kuću arhitekture - Evo kako će izgledati budući kompleks na prostoru kasarne Morača (FOTO)

Italijanski biro A-Fact osvojio je prvu nagradu na međunarodnom konkursu za idejno arhitektonsko rješenje kompleksa Muzeja savremene umjetnosti, prirodnjačkog muzeja i parka kulture i umjetnosti sa pratećim sadržajima, koji će se graditi se na prostoru nekadašnje kasarne Morača u Podgorici. Riječ je o radu pod šifrom 34prirodnjackimuzej3996, a članove tima čine Andrea Rossi, Giovanni Sanna i Pierluigi Turco. Oni su osvojili iznos od

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.