NavMenu

Bijelo Polje raspisalo javni poziv za dodjelu rasnih steonih junica

Izvor: eKapija Utorak, 30.06.2020. 15:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: smereka/shutterstock.com)Ilustracija
Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj Bijelog Polja raspisao je Javni poziv za dodjelu 20 rasnih steonih junica simentalske rase, koji je otvoren do 31. jula 2020. godine.

- Ukupan iznos sredstava predviđen za ovu podršku iznosi 40.000 EUR. U realizaciji ove podsticajne mjere učestvuje Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj u saradnji sa Sekretarijatom za finansije - saopštio je Slobodan Jelić, sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

Jelić je istakao da će se prijem zahtjeva za dodjelu rasnih steonih junica vršiti od 01. jula do 31. jula 2020. godine, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

- Podnosioci zahtjeva mogu biti mladi bračni parovi – poljoprivrednici (do 40. godina starosti), koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo pri MPRR, žive na 700 m nadmorske visine i više, posjeduju minimum jedno a najviše tri muzna grla, posjeduju adekvatne uslove za bavljenje govedarstvom, imaju prebivalište na teritoriji bjelopoljske opštine, koji su uz to ili neko od članova njihove kućne zajednice, su vlasnici poljoprivrednog zemljišta, ili koriste zemljište pod zakupom, koje ne može biti površine ispod jednog hektara - kazao je Jelić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Žičara Kotor-Lovćen: Planirana izgradnja planinskog boba, odobreno zaduženje od 3 mil EUR

Vlada Crne Gore dala je preduzeći Žičara Kotor-Lovćen saglasnost o zaduživanju u iznosu od 3 mil EUR kod komercijalne banke za izgradnju planinskog boba i drugih sadržaja. Kako je pojašnjeno u informaciji, preduzeće Žičara Kotor-Lovćen obratilo se Ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera zahtjevom za saglasnost za zaključenje ugovora o investicionom kreditu sa poslovnom bankom, a za potrebe dodatnog

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.