Izvor: eKapija | Srijeda, 22.04.2020.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

NLB banka omogućila beskontaktna plaćanja do 40 EUR bez unošenja šifre

(Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)
Prateći trendove u poslovanju, NLB Banka je na svim svojim platnim terminalima omogućila beskontaktna plaćanja za iznose do 40 EUR, bez potrebe za unošenjem četvorocifrene šifre kartice - PIN-a.

Kako se navodi na sajtu banke, sve kartice u ponudi NLB-a omogućavaju beskontaktno plaćanje.

- Ovakav način plaćanja je brži i jednostavniji, a u okolnostima u kojima se sada nalazimo, kada je preporučeno smanjiti svaki fizički kontakt, te voditi računa da što manje dodirujemo površine na kojima se potencijalno virus može duže zadržati (kovanice, papirni novac), svakako i sigurniji. PIN ostaje u slučajevima kada iznos trgovine prelazi vrijednost od 40 EUR. Ovaj benefit omogućen je za sve korisnike Visa i Mastercard beskontaktnih platnih kartica - navode se na sajtu NLB banke.

Iz banke preporučuju korišćenje NLB platne kartice, jer osim navedenih benefita, sa njima korisnici mogu da ostvare posebne popuste i trgovinu na rate kod brojnih NLB partnera širom Crne Gore.

- Sve veći broj trgovaca koji prihvataju beskontaktne kartice kao način plaćanja, rezultat je sve veće potražnje među korisnicima koji su kartice prihvatili kao jednostvana, sigurna rješenja za obavljanje plaćanja - zaključuju iz NLB banke.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.