NavMenu

Sotirovski: Kod TC Delta u Nišu gradiće se pešačka pasarela

Izvor: Južne vesti Sreda, 17.01.2024. 12:59
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/stoyanh)
Zbog čestih saobraćajnih gužvi kod Tržnog centra Delta gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je izgradnju pasarele na pešačkim prelazima kako bi automobili mogli nesmetano da prolaze Bulevarom Nemanjića.

Kako je rekla u emisiji na televiziji Zona plus, Zavod za urbanizam radi projekat.

- Bilo je mnogo predloga, sasvim opravdanih predloga naših sugrađana da se pronađe način da se rastereti pešački prelaz kod Delte, odnosno kod velikog tržnog centra gde se pravi taj saobraćajni džep i saobraćajni kolaps. Tako da naš zavod radi upravo projekat pasarele na samim tim pešačkim prelazima kako bi automobili mogli nesmetano da prolaze, a da istovremeno pešački prelaz koji je sada u niovu ulice bude izmešten preko pasarele kako ne bismo više imali taj saobraćajni kolaps naročito ujutru i popodne kada se ljudi vraćaju s posla - izjavila je Dragana Sotirovski.

Ona je rekla da su mnogi projekti započeti, da nigde nisu probijeni rokovi i najavila nastavak radova na izgradnji akva-parka i završetak radova na bulevarskoj pijaci, maloj sceni niškog Narodnog pozorišta i energetskoj sanaciji zgrade Pozorišta lutaka.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.