NavMenu

Kragujevac dobija Boemski trg Dragiša Nedović

Izvor: infoKG Subota, 28.10.2023. 10:35
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Ispred hotela "Zelengora" biće formiran Boemski trg, koji će nositi ime pesnika i kompozitora Dragiše Nedovića, čiji će spomenik na njemu biti postavljen.

U okviru uređenja centralnog gradskog jezgra, ispred hotela "Zelengora" biće uređen novi gradski trg koji će poneti ime pesnika i kompozitora Dragiše Nedovića. Novi trg biće uređen uz učešće javnosti koja će biti pozvana da svojim predlozima i sugestijama doprinese konačnom rešenju izgleda trga.

- Želja nam je da prostoru ispred hotela "Zelengora" vratimo boemski duh, da se ovaj prostor dodatno oplemeni, da se postave nove klupice, novo osvetljenje, da se ozeleni, što je u skladu sa našom akcijom "Vrati dah prirodi", i da se ovaj prostor doda na spisak lokacija na kojima investitori mogu da posade sadnicu. Takođe, ova odluka je u skladu sa Odlukom o formiranju zelenih oaza. Na Gradskom veću doneta je odluka o učešću javnosti u uređenju prostora ispred "Zelengore", čiji je radni naziv Boemski trg "Dragiša Nedović". Javni poziv biće objavljen 1. novembra, a javna tribina biće održana 9. novembra, u prostorijama Rektorata - izjavila je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Sanja Tucaković.


Prema rečima Danke Andonovski, članice Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, ovo je nastavak sređivanja prostornih celina od javnog značaja u našem gradu.

- Nakon uređenja Trga Smaka ispred Doma omladine na kome je nedavno postavljen spomenik rok grupi Smak, 15. novembra nas očekuje otvarnje Trga vojvode Radomora Putnika, a nakon toga i uređenje prostorne celine ispred "Zelengore" gde će biti postavljen spomenik Dragiši Nedoviću - rekla je Danka Andonovski.

Građani će svoje predloge za uređenje Boemskog trga "Dragiša Nedović" moći da pošalju putem mejla, sajta grada, vajber četa i drugih zvaničnih kanala komunikacije.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.