NavMenu

U toku pripremni radovi za brzu prugu Subotica-Segedin - Već za godinu dana do Mađarske vozom?

Izvor: eKapija Utorak, 17.08.2021. 14:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)Ilustracija
Opštinska uprava Kanjiže saopšitla je svoja očekivanja da će za godinu dana iz Subotice do Segedina već biti moguće putovanje vozom. Pripremni radovi za obnovu železničke pruge na srpskoj deonici su već u punom jeku.

Na železničkoj pruzi Subotica-Horgoš, šine su od Horgoša do Palića već u potpunosti uklonjene. Radovi traju već mesec dana. Stanovnici Horgoša su strpljivi, jer su već dugo čekali na obnovu pruge. Meštani Palića su takođe zadovoljni, jer su na ovaj način korak bliži tome da iz Subotice brže i udobnije stignu do Segedina, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom portalu Opštinske uprave.

Rok za završetak radova je septembar sledeće godine. Putnički vozovi će saobraćati između Subotice i Segedina brzinom od 120 kilometara na čas, tako da će putovanje do ovog mađarskog grada trajati 40 minuta.

Pružni prelazi biće zaštićeni rampama, a na Paliću i Horgošu lakši prolaz pešacima i biciklistima preko pruge biće omogućen podvožnjakom. Nakon renoviranja železničke pruge Subotica-Horgoš, biće renovirane i stanice na Paliću, u Hajdukovu, Horgošu i Bačkim Vinogradima.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.