NavMenu

Fiskalni savet Republike Srbije

Potpuni naziv:

Fiskalni savet Republike Srbije

Odgovorno lice:

Blagoje Paunović

Kontakt

Adresa:Nemanjina 17, 11000 Beograd
Telefon: ??? ?? ??? ????
Fax: ??? ?? ??? ????
Email:no-reply@example.com

Status, prihod, vlasništvo

Oblik svojine:

državna

Opis delatnosti

U Srbiji su izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu u oktobru 2010. godine ustanovljeni Fiskalni savet i fiskalna pravila. Nova institucija i novi principi u fiskalnom sistemu Republike Srbije treba da pomognu u ostvarivanju fiskalne i finansijske stabilnosti, transparentnosti i predvidivosti.

Fiskalni savet je nezavisan državni organ, odgovoran Narodnoj skupštini Republike Srbije. Narodna skupština je 31. marta 2011. godine donela odluku o izboru članova Fiskalnog saveta, a polaganjem zakletve pred Narodnom skupštinom, 5. aprila 2011. godine, Fiskalni savet je preuzeo dužnost. Fiskalni savet sastoji se od tri člana, a za vršenje stručnih i administrativnih poslova obrazuje stručne službe. Funkcionisanje Fiskalnog saveta određeno je Zakonom o budžetskom sistemu.
Prikaži pun opis

Vesti

Vidi sve

14.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Evo koliko je država platila Etihad ervejzu da izađe iz vlasništva Er Srbije

Kada je u novembru prošle godine država postala jedini vlasnik Er Srbije, u to ime je platila 2,04 milijarde dinara, što je oko 17,4 mil EUR. Toliko nas je koštao izlazak Etihad ervejza iz vlasničke strukture nacionalnog avio-prevoznika, prenosi N1. Ono što se krilo kada se obelodanilo, više nije tajna – da bi postala stoprocentni vlasnik kapitala Er Srbije, država je od Etihad ervejza