NavMenu

Promenili ste posao? Pridržavajte se pravila PPU

Izvor: eKapija Utorak, 10.01.2023. 11:49
Komentari
Podeli

(Foto: dotshock/shutterstock.com)
Promena posla ne donosi samo nove mogućnosti, izazove i šanse, već i ljude sa kojima radimo. Kako bismo se uklopili u novo okruženje, stručnjaci predlažu "trojno" pravilo - posmatraj, prilagodi se, uči.

Biće vam potrebno neko vreme da se prilagodite dinamici grupe, pa ništa ne radite na silu. Budite ono što jeste. Ako ste po prirodi ćutljivi, nemojte neprestano ćaskati sa novim kolegama kako biste im se približili. Pre ili kasnije, pokazaćete pravo lice, pa kolege mogu pomisliti da ste lažljivac. Za početak je dovoljno da budete ljubazni i da zapamtite imena kolega.

Prilagodite se pravilima kompanije, možda su u vašoj prethodnoj firmi bile dozvoljene pauze za kafu ili odlazak kući ranije, ali ako vaše nove kolege sede za stolom do 17 časova, nemojte biti "crna ovca". Izbegavajte tračarenje u koje će neki verovatno pokušati da vas uvuku tražeći saveznike. Nemojte ni mnogo pametovati na početku, ima dovoljno vremena da profesionalno zasijate kad kolege steknu poverenje u vas.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.